Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Cheddarjuustokastike

Erilaiset itse tehdyt tai valmiit salsat, tahnat ja soosit kuuluvat ehdottomasti meksikolaiseen ruokapöytään. Nachopeltiin sekä dipiksi sopiva cheddarjuustokastike on helppo valmistaa myös itse.

Ainekset

Cheddarjuustokastike:

  • 200 g keltaista cheddarjuustoa
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoa
  • 1 dl maitoa

Valmistusohje

1. Raasta 200 grammaa cheddarjuustoa. Sekoita juustoraaste sekä yksi ruokalusikallinen maissitärkkelysjauhoja kattilassa.

2. Käännä levy keskilämmölle. Lisää joukkoon yksi desilitra maitoa ja sekoita aineksia koko ajan, kunnes juusto on täysin sulanut. Pidä tarvittaessa lämpimänä miedolla lämmöllä.

3. Tarjoa kastike esimerkiksi nachopellin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/19.

Katso myös: Meksikolaista ruokaa rennosti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Cheddarjuustokastike

Pettynyt

Mul tullu ku cheddar pallo… Voiko olla että rasvattomasta maidosta ei voi tätä tehdä?

Vastaa käyttäjälle PettynytPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.