
Cheddarskonssit
Klassiset, leivinjauheella kohotettavat skonssit maustetaan cheddarjuustolla ja tarjoillaan viikonloppuaamiaisen herkkupalana aprikoosi-kuminahillokkeen ja juustojen kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Cheddarskonssit
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 50 g voita tai margariinia
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 dl raastettua cheddaria
- 1 dl kuohukermaa
Pinnalle
- 3 rkl kuohukermaa
Valmistusohje
Cheddarskonssit leivotaan näin:
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kylmä rasva.
2. Sekoita joukkoon jogurtti, juustoraaste ja kerma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaulitse taikina jauhojen avulla paksuhkoksi levyksi. Leikkaa taikinakaapimella taikinalevystä kolmioita. Aseta taikinakiekot leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele kermalla.
4. Paista Cheddarskonssit 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa cheddarskonssit viikonloppuaamiaisen herkkupalana aprikoosi-kuminahillokkeen ja juustojen kera.
Lue myös Anna.fi/ruoka: Sämpylät ilman hiivaa, nopeat pannurieskat ja 4 muuta nopeaa leipäohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Cheddarskonssit