1. Valmista ensin jauhelihakastike. Paahda 300 grammaa jauhelihaa pinnoitetulla pannulla hetken aikaa. Kuori ja hienonna pieni sipuli. Lisää sipuli ja tilkka öljyä pannulle ja paista jauheliha kypsäksi. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista tomaattisosetta, kaksi ruokalusikallista chipotle-maustetahnaa, kaksi teelusikallista fariinisokeria , yksi teelusikallinen valkosipulijauhetta, 1/4 teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia.
2. Ota neljä hot dog -sämpylää. Leikkaa sämpylöiden kylkeen syvä viilto, mutta älä leikkaa kokonaan läpi. Lämmitä sämpylät uunissa, mikrossa tai höyrykattilan siiviläosassa kannen alla. Kuumenna neljä kuoretonta grillinakkia paistamalla, höyryttämällä tai keittäen.
3. Nosta halkaistujen sämpylöiden väliin lämpimät nakit ja lusikoi päälle reilu annos jauhelihakastiketta. Raasta 50 grammaa keltaista cheddarjuustoa ja jaa hodareiden pinnalle. Lämmitä chili dog eli chilihodari vielä hetken aikaa uunissa, jotta juusto sulaa.
Vinkki! Pinnalle asetettavan juuston voi myös sulattaa ja lämmittää nopeasti kaasupolttimella.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2022.
Lue myös: Hot dog on suosittu katuruokaherkku – tuunaa hodarit erilaisilla täytteillä
Lue myös Anna.fi: Hyvä hampurilainen vaatii rinnalleen arvoisensa lisukkeet – listasimme parhaat ohjeet ja ideat, jotka viimeistelevät maukkaan burgeriaterian
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chili dog eli chilihodari