Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Chili-suklaakakku

Chili ja suklaa sopivat ihanasti yhteen. Tuoreilla marjoilla, kermavaahdolla ja pistaasirouheella tuhti chili-suklaakakku taipuu myös kesäiseen kahvipöytään tai vaikka piknikille.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Chili-suklaakakku:

  • 200 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl chilijauhetta
  • 100 g tummaa suklaata (70 %)
  • 3 kananmunaa

Tarjolle:

  • kermavaahtoa
  • tuoreita vadelmia
  • pistaasia rouhittuna

Koristeluun:

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa 200 g pehmeää voita, 2 dl sokeria sekä 1 dl fariinisokeria vaaleaksi vaahdoksi.

2. Yhdistä 1 1⁄2 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 3 rkl kaakaojauhetta sekä 2 tl chilijauhetta ja lisää ne siivilän läpi taikinaan.

3. Sulata 100 g paloiteltua tummaa suklaata mikrossa miedolla teholla. Lisää sula suklaa varovasti taikinaan. Lisää 3 kananmunaa varovasti sekoittaen.

4. Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (20–22 cm).

5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 35–45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuoassa ennen irrotusta.

6. Tarjoa lisänä löysäksi vaahdotettua kermavaahtoa, vadelmia ja rouhittua pistaasia. Koristele kakun pinta halutessasi tomusokerilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/19.

Katso myös: Suklaa x 7 – suklaamoussekakku ja 6 suussa sulavaa muuta hittireseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Chili-suklaakakku

Satunnainen leipoja

Ohjeen aineksista puuttuu kaakaojauhe ja chilijauhe, löytyy kyllä valmistusohjeesta. Tätä kyllä täytynee testata, voi olla maittavaa.

Mummo

Miksi aineosaluettelossa ei ollut mainittu chilijauhetta eikä kaakaojauhetta?

Mummeli

Olen tehnyt tätä kakkua monta vuotta. Ystävät joskus marmattavat että miksi tässä ei maistu chili voimakkaampana. On hyvää…suosittelen.

1 kerta viikkoon leipoja

Hei! Suositteletko laittamaan chiliä enemmän jotta sitä chilin makua saisi enemmän esille?

Vastaa käyttäjälle MummoPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.