Reseptit

Chilipatongit

Ainekset

  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 8 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 6-7 dl kauraisia sämypläjauhoja

pinnalle:

  • ½ hienonnettu punainen chili
  • 1 tl rosmariinia
  • ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

Chilipatongit
  • 3 patonkia
  • valmistusaika 1 tunti
  • paistoaika 20 minuuttia

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Hienonna leikkuulaudalla chili, valkosipulinkynsi ja aurinkokuivatut tomaatit tasaiseksi murskeeksi. Lisää ne taikinaan öljyn ja sämpyläjauhojen kanssa. Alusta pehmeähkö taikina huolella ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo jauhotetulla leipöydällä patongeiksi. Anna leipien kohota patonkipellillä peitettynä noin 20 minuuttia.

3. Hakkaa chili ja rosmariini pieniksi muruiksi. Vedä patonkien pintaan keskelle viillot ja ripottele pintaan chiliseosta ja hieman sormisuolaa. Nosta patongit kuumaan 200-asteiseen uuniin vesiastian kanssa. Vesihöyry saa uunissa leipään rapsakan pinnan.

4. Paista patonkeja uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Chilipatongit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.