Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Chilisuklaa-juustokakku

Suklaa ja chili ovat luodut toisilleen. Kokeile herkullista makuparia täyteläisessä juustokakussa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Chili-suklaajuustokakun pohja

  • 100 g digestivekeksejä
  • 60 g voita
  • 1 ½ rkl ruokosokeria

Chili-suklaatäyte

  • 100 g chilillä maustettua tummaa suklaata (70 %)
  • 2 rasiaa (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ½ dl muscovadosokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl chilirouhetta
  • 2 kananmunaa

Chili-suklaakakun päälle

  • kaakaojauhetta
  • tuoreita vadelmia ja/tai marjasorbettia

Valmistusohje

Chili-suklaajuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (22–24 cm) ja laita pohjalle pyöreä leivinpaperi.

2. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla murskaksi. Sulata voi. Sekoita keksimurun joukkoon voi ja sokeri. Painele keksimurska pohjalle ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä.

3. Tee täyte. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto. Lisää sokerit, kaneli, veitsellä rouhittu chili ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää halutessasi vielä chilirouhetta. Lisää lopuksi sula suklaa.

4. Kaada kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä uunissa noin tunti.

5. Irrota kakkuvuoasta ja koristele chili-suklaajuustokakun pinta kaakaojauheella. Tarjoa lisukkeena vadelmia tai marjasorbettia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 6/17.

Katso myös: 10 parasta juustokakkua – näillä hurmaat varmasti

Myös nämä suklaakakut sulavat suuhun: 

Gluteeniton leivonta, suklaakakku

Jauhoton suklaakakku

täyteläinen suklaakakku

Täyteläinen suklaakakku

Suklainen juustokakku

Suklainen juustokakku

Ruoka.fi: Suklaatorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Chilisuklaa-juustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.