Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Chipotlepyörykät

Chipotle-chili antaa savuisen takapotkun pyöryköihin. Tarjoile pyöryköiden lisänä ranskankermaa ja hienonnettua lehtipersiljaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

  • 1–2 säilöttyä chipotle-chiliä
  • 2 punaista paahdettua säilykepaprikaa
  • 1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl maitoa
  • ½ dl korppujauhoja tai kuivia leivänmuruja
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Tomaatti-paprikakastike

  • 1–2 säilöttyä chipotle-chiliä
  • 2–3 punaista paahdettua säilykepaprikaa
  • 1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • hienonnettua lehtipersiljaa
  • ranskankermaa

Valmistusohje

1. Aja chili ja säilykepaprikat teholeikkurissa soseeksi. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää lopussa hienonnettu valkosipulinkynsi. Nosta jäähtymään. Sekoita maito ja korppujauhot tai leivänmurut. Sekoita korppujauhoseokseen chili-paprikaseos, sipuliseos, jauheliha, muna ja mausteet. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Paista rasvassa pannulla tai kypsennä uunissa 225 asteessa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia.

2. Aja chili ja säilykepaprikat teholeikkurissa soseeksi. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää chili-paprikasose ja tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja kaada kastikkeen joukkoon mausteiden kanssa. Anna kastikkeen kiehua 5–10 minuuttia.

3. Nosta pyörykät kastikkeen joukkoon ja tarjoile lisänä ranskankermaa ja hienonnettua lehtipersiljaa.

Lisää reseptejä:

Lindströminlihapullat ja ruskea kastike Välimeren lihapyörykät Ruoka.fi: Yrttiset lihapullat

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Chipotlepyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.