Chipotlepyörykät
Chipotle-chili antaa savuisen takapotkun pyöryköihin. Tarjoile pyöryköiden lisänä ranskankermaa ja hienonnettua lehtipersiljaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 1–2 säilöttyä chipotle-chiliä
- 2 punaista paahdettua säilykepaprikaa
- 1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ dl maitoa
- ½ dl korppujauhoja tai kuivia leivänmuruja
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Tomaatti-paprikakastike
- 1–2 säilöttyä chipotle-chiliä
- 2–3 punaista paahdettua säilykepaprikaa
- 1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 2 rkl fariinisokeria
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- hienonnettua lehtipersiljaa
- ranskankermaa
Valmistusohje
1. Aja chili ja säilykepaprikat teholeikkurissa soseeksi. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää lopussa hienonnettu valkosipulinkynsi. Nosta jäähtymään. Sekoita maito ja korppujauhot tai leivänmurut. Sekoita korppujauhoseokseen chili-paprikaseos, sipuliseos, jauheliha, muna ja mausteet. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Paista rasvassa pannulla tai kypsennä uunissa 225 asteessa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia.
2. Aja chili ja säilykepaprikat teholeikkurissa soseeksi. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää chili-paprikasose ja tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja kaada kastikkeen joukkoon mausteiden kanssa. Anna kastikkeen kiehua 5–10 minuuttia.
3. Nosta pyörykät kastikkeen joukkoon ja tarjoile lisänä ranskankermaa ja hienonnettua lehtipersiljaa.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chipotlepyörykät