Chorizo-pastavuoka
Chorizo-pastavuoka on helppo ja suht nopea valmistaa, se on pöydässä vajaassa tunnissa, mutta varsinaista kokkausaikaa kuluu alle puoli tuntia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Chorizo-pastavuoka
- 400 g pastaa (esim. fusilli tai penne)
- 400 g chorizoa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
- 2 tl paprikajauhetta
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 5 rkl arrabiata-pestokastiketta
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 800 g tomaattimurskaa
- 1-2 dl vettä
- ½-1 tl suolaa
- 1-2 tl sokeria
- 200 g fetajuustoa
Valmistusohje
Chorizo-pastavuoka tehdään helposti näin:
- Keitä 400 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Valuta siivilässä ja kaada uunivuokaan odottamaan.
- Viipaloi 400 grammaa chorizoa. Kuumenna yksi ruokalusikallinen öljyä pannulla ja ruskista chorizo. Siirrä uunivuokaan pastan joukkoon.
- Kuori ja hienonna kaksi sipulia ja kolme valkosipulinkynttä. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna yksi ruokalusikallinen öljyä. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää pannulle kaksi teelusikallista paprikajauhetta ja kolme ruokalusikallista tomaattipyreetä. Paista pari minuuttia sekoitellen.
- Lisää pannulle kaksi tölkkiä tomaattimurskaa, viisi ruokalusikallista arrabiata-pestokastiketta, yksi ruokalusikallinen kuivattua oreganoa, puoli teelusikallista suolaa ja yksi teelusikallinen sokeria sekä yksi desilitra vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen hautua hissukseen kannen alla noin 15 minuuttia. Tarkista maku. Lisää vettä, jos kastike vaikuttaa kuivalta.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kaada tomaattikastike uunivuokaan. Sekoita kastike, pasta ja chorizo sekaisin. Murustele päälle 200 grammaa fetajuustoa.
- Paista chorizo-pastavuoka uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Lue myös Anna.fi: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chorizo-pastavuoka