Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Chorizo-shakshuka

Shaksuka on Lähi-idän herkku, joka tässä reseptissä saa lisämakua chorizo-makkarasta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 pkt (230 g) lisäaineetonta chorizo-makkaraa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl thaimaalaista chilikastiketta (Sriracha)
  • 0,5-1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 2 tl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tlk säilyketomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 4 kananmunaa
  • 10-15 mustaa, kivetöntä oliivia
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta lehtipersiljaa tai rucolaa

Valmistusohje

 

Chorizo-shakshuka on mitä mainioin brunssiruoka, jossa polttelee ripaus chiliä. Reseptiä voi muunnella oman mielensä mukaan ja vaihtaa chorizon vaikkapa munakoisoon.

 

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, viipaloi paprikat. Paloittele makkara. Kuumenna öljy isossa, uuninkestävässä paistinpannussa. Kuullota sipuli ja lisää hetken kuluttua paprika ja valkosipuli. Kypsennä viitisen minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmenneet. Lisää balsamiviinietikka ja anna kiehahtaa.
  2. Lisää pannulle chorizomakkarat, mausteet, sokeri ja suola. Kääntele parin minuutin ajan. Lisää tomaattisäilyke ja vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  3. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mausta kananmunat ripauksella pippuria. Ripottele oliivit ruoan pinnalle. Nosta pannu uunin keskitasolle viideksi minuutiksi eli kunnes kananmunat ovat hyytyneet. Ripottele yrttejä valmiin pannun päälle. Tarjoa heti tuoreen pataleivän kanssa.

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Chorizo-shakshuka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.