Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Corn flakes turska ja korianteriaioli

Corn flakes turska ja korianteriaioli on englantilaisen katuruoan, fish and chipsin, innoittama kalaruoka. Turskapalat leivitetään maissihiutaleilla ja dipataan korianteriaioliin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Corn flakes -turska:

1 pkt (400 g) pakasteturskafileetä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna
2 dl maissihiutaleita

kypsentämiseen

paistoöljyä
Mainos

Korianteriaioli

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 kananmunankeltuainen
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
ripaus rouhittua valkopippuria
1.5 dl oliiviöljyä
veitsenkärjellinen hienonnettua vihreää chiliä
2 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Sulata jäistä kalaa pakastepussissa kylmässä vedessä noin 30 minuuttia. Paloittele puolikohmeinen kala pieniksi annospaloiksi.

2. Valmista aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa hienonnettu valkosipulinkynsi, keltuainen, sitruunamehu sekä mausteet sähkövatkaimella kulhossa.

3. Lisää öljy aluksi tipoittain samalla voimakkaasti vatkaten. Kun kastike sakenee, öljyn voi valuttaa sekaan ohuena nauhana. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu chili ja korianteri.

4. Sekoita kalan leivitystä varten syvällä lautasella ensin jauhot ja suola. Riko kanamunan rakenne pienessä kupissa ja lisää muna-jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Murskaa maissihiutaleet toiselle
lautaselle käsien välissä hienoiksi muruiksi.

5. Kasta kalapalat ensin kananmuna-jauhoseokseen ja pyörittele sitten maissihiutalemuruissa.

6. Kuumenna öljy ja friteeraa kalapaloja öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile korianteriaiolia corn flakes -turskan dippikastikkeena.

Poimi myös vinkit itse tehtyjen kalapuikkojen valmistukseen: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Corn flakes turska ja korianteriaioli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X