Reseptit

Couscous-salaatti

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

  • 0.5 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 250 g couscous-ryynejä

kastike:

  • 0.8 dl öljyä
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • puolen sitruunan mehu
  • 0.5 dl silputtua minttua tai persiljaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus suolaa

salaatti:

  • couscous-ryynit
  • 200 g pakasteherneitä
  • 2.5 dl kuutioitua kurkkua
  • 2.5 dl kuutioitua tomaattia tai lohkottuja kirsikkatomaatteja
  • (keitettyä parsaa)

Valmistusohje

Couscous-salaatti
  1. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Lisää ryynit kuumaan veteen ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja anna ryynien hautua hetki. Tarkista ohje pakkauksesta.
  2. Sekoita maustekastikkeen ainekset, lisää tarpeen mukaan öljyä. Sekoita öljykastike ryynien joukkoon. Anna jäähtyä. Sekoita lopuksi kasvikset varovasti nostellen ryyneihin. Tarjoa kylmänä sellaisenaan tai kala- ja liharuoan, esim. marinoidun broilerin lisäkkeenä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Couscous-salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.