Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Croque monsieur

Croque monsieur on kinkulla ja juustolla täytetty ranskalainen klassikkoleipä, jonka reseptillä syntyy myös valkokastikkeen ja uppomunan kera tarjoiltu croque madame.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Croque monsieur

  • 2 paahtoleipäviipaletta
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 2 tl majoneesia
  • 1 palvikinkkuviipale
  • 1 gruyere- tai emmentaalijuustoviipale

Valmistusohje

1. Sivele leipäviipaleet majoneesilla, sinapilla ja tomaattipyreellä. Aseta toisen leivän päälle kinkku- ja juustoviipale.

2. Aseta toinen leipäviipale päällystetylle leivälle ja kuumenna voileipägrillissä. Leikkaa croque monsieur -leipä kahdeksi kolmioksi ja nauti iltapalana tai välipalana..

Vinkki! Croque Madame on sama leipä valkokastikkeen ja uppomunan kera tarjoiltuna.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Croque monsieur

Sinun täytyy kommentoidaksesi.