Reseptit
alle 30 min
4

Himahella

Crostini rossi eli toscanalaiset tomaattileivät

Italiassa ruokailu alkaa usein antipastilla, jonka osa crostinit eli pienet leipäset tavallisesti ovat.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 pieni patonki
2 rkl oliiviöljyä

Pinnalle:

250 g kirsikkatomaatteja tai tomaatteja
2 rkl silputtua sipulia
2 rkl silputtua basilikaa
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Viipaloi patonki ja paahda viipaleet öljytyssä pannussa molemmin puolin. Anna jäähtyä.
  2. Jos käytät kirsikkatomaatteja, voit kuutioida ne kuorineen, mutta poista niistäkin siemenet. Jos taas käytät isoja tomaatteja, kalttaa ne. Kasta tomaatit yksitellen kiehuvaan veteen noin kymmeneksi sekunniksi. Vedä tomaateista kuori pois. Poista myös siemenet.
  3. Leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Silppua basilika ja valkosipuli. Sekoita tomaatit, sipulisilppu, valkosipuli ja basilika sekä oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele ruokalusikallinen seosta patonkipaloille vähän ennen tarjolle tuontia.
  4. Tarjoa alkupalana. Katso myös Mozzarella-sardelli-crostini ja Crostini di fegatini eli kananmaksa leipien ohjeet.

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.