Crostini rossi eli toscanalaiset tomaattileivät
Italiassa ruokailu alkaa usein antipastilla, jonka osa crostinit eli pienet leipäset tavallisesti ovat.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 pieni patonki
- 2 rkl oliiviöljyä
Pinnalle:
- 250 g kirsikkatomaatteja tai tomaatteja
- 2 rkl silputtua sipulia
- 2 rkl silputtua basilikaa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Viipaloi patonki ja paahda viipaleet öljytyssä pannussa molemmin puolin. Anna jäähtyä.
- Jos käytät kirsikkatomaatteja, voit kuutioida ne kuorineen, mutta poista niistäkin siemenet. Jos taas käytät isoja tomaatteja, kalttaa ne. Kasta tomaatit yksitellen kiehuvaan veteen noin kymmeneksi sekunniksi. Vedä tomaateista kuori pois. Poista myös siemenet.
- Leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Silppua basilika ja valkosipuli. Sekoita tomaatit, sipulisilppu, valkosipuli ja basilika sekä oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele ruokalusikallinen seosta patonkipaloille vähän ennen tarjolle tuontia.
- Tarjoa alkupalana. Katso myös Mozzarella-sardelli-crostini ja Crostini di fegatini eli kananmaksa leipien ohjeet.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Crostini rossi eli toscanalaiset tomaattileivät