Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Crudités-vati ja vihreä tahinikastike

Ranskassa raaoilla dippivihanneksillakin on upea nimi – crudités. Ravintosuositus viittä väriä päivässä täyttyy hetkessä tätä herkkuvatia naposteltaessa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Crudités-vati

  • 200 g porkkanoita
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 200 g kukkakaalia
  • 200 g sokeriherneitä
  • 1 nippu retiisejä
  • 2 keitettyä keltajuurta

VIHREÄ TAHINIKASTIKE

  • ½ dl hienonnettuja lehtipersiljaa
  • 1-2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua minttua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl tahinikastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2-3 rkl vettä

Valmistusohje

Crudités-vati ja vihreä tahinikastike valmistuu helposti näin:

1. Pese ja kuori tarvittavat kasvikset, kuten porkkanat ja keitetyt keltajuuret. Pilko kaikki kasvikset suupaloiksi ja nosta tarjoiluvadille.

2. Nosta tehosekoittimeen tahinikastikkeen ainekset. Soseuta tasaiseksi ja valuta kastike kastikekulhoon. Tarjoile tahinikastike kasvisten kanssa.

Vinkki: Voit tehdä myös tahinikastikkeen lisäksi omena-papuhummusta.

Lue myös Anna.fi: Näin teet rapeat, pähkinäset juureslastut ja dippikastikkeen

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 23/17.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Crudités-vati ja vihreä tahinikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.