Crudités-vati ja vihreä tahinikastike
Ranskassa raaoilla dippivihanneksillakin on upea nimi – crudités. Ravintosuositus viittä väriä päivässä täyttyy hetkessä tätä herkkuvatia naposteltaessa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Crudités-vati
- 200 g porkkanoita
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 200 g kukkakaalia
- 200 g sokeriherneitä
- 1 nippu retiisejä
- 2 keitettyä keltajuurta
VIHREÄ TAHINIKASTIKE
- ½ dl hienonnettuja lehtipersiljaa
- 1-2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettua minttua
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl tahinikastiketta
- 2 rkl sitruunamehua
- 2-3 rkl vettä
Valmistusohje
Crudités-vati ja vihreä tahinikastike valmistuu helposti näin:
1. Pese ja kuori tarvittavat kasvikset, kuten porkkanat ja keitetyt keltajuuret. Pilko kaikki kasvikset suupaloiksi ja nosta tarjoiluvadille.
2. Nosta tehosekoittimeen tahinikastikkeen ainekset. Soseuta tasaiseksi ja valuta kastike kastikekulhoon. Tarjoile tahinikastike kasvisten kanssa.
Vinkki: Voit tehdä myös tahinikastikkeen lisäksi omena-papuhummusta.
Lue myös Anna.fi: Näin teet rapeat, pähkinäset juureslastut ja dippikastikkeen
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 23/17.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Crudités-vati ja vihreä tahinikastike