Reseptit
alle 30 min
4

Crudités-vati ja vihreä tahinikastike

Ranskassa raaoilla dippivihanneksillakin on upea nimi – crudités. Ravintosuositus viittä väriä päivässä täyttyy hetkessä tätä herkkuvatia naposteltaessa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg erilaisia raakoja ja kypsennettyjä kasviksia esimerkiksi porkkanaa, kukkakaalia, kesäkurpitsaa, kyssäkaalia, sokeriherneitä, retiisejä ja keitettyä keltajuurta

VIHREÄ TAHINIKASTIKE

1 dl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi lehtipersiljaa, minttua ja tilliä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl tahinikastiketta
2 rkl sitruunamehua
2-3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Pese ja kuori tarvittavat kasvikset, kuten porkkanat ja keitetyt keltajuuret. Pilko kaikki kasvikset suupaloiksi ja nosta tarjoiluvadille.

2. Nosta tehosekoittimeen tahinikastikkeen ainekset. Soseuta tasaiseksi ja valuta kastike kastikekulhoon. Tarjoile kasvisten kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 23/17.

Herkuttele myös näillä:

kasvissandwich

Proteiinipitoiset kasvissandwichit

avokadoleipä

Avokadoleipä punajuurihummuksella

bataatti-guacamoletoastit

Bataatti-guacamoleleipäset

Ruoka.fi: Omena-maapähkinävoiherkut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Crudités-vati ja vihreä tahinikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X