Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Cumberlandin kastike

Cumberlandin kastike eli Cumberlandkastike on pikantin hedelmäinen maultaan. Se käy mainiosti pateiden ja maksapasteijan kanssa. Kastike sopii myös kalkkunan kera. Sen voi tarjota sekä kylmänä että lämpimänä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Cumberlandkastike

  • 1 kpl appelsiini
  • 1 kpl sitruuna
  • 3 dl musta- tai punaherukkahyytelöä
  • ½ dl portviiniä
  • ½ tl inkivääriä
  • ½ tl sinappia
  • soijakastiketta tai hiven suolaa

Valmistusohje

Cumberlandin kastike valmistetaan näin:

  1. Pese appelsiini ja sitruuna huolellisesti. Kuori sitrusten keltainen kuoriosa perunankuorimaveitsellä. Leikkaa kuoret hyvin ohuiksi suikaleiksi ja ryöppää ne vedessä. Voit ryöpätä kuoret kahteenkin kertaan. Kaada  sitten ryöppäyvesi pois. Purista appelsiinista ja sitruunasta mehut.
  2. Kuumenna kattilassa herukkahyytelö. Lisää joukkoon portviini, appelsiinin ja sitruunan mehut, inkivääri ja sinappi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Mausta soijakastikkeella tai suolalla. Lisää  lopuksi ryöpätyt sitrushedelmien kuoret. Tarjoa cumberlandin kastike pateen, maksapasteijan, kylmien lihaleikkeleiden tai kalkkunan kanssa. Kastikkeen voi tarjota sekä kylmänä että lämpimänä.
Cumberlandkastike ja patee

Tämän ohjeen Kotiliedelle on antanut Merja Mustaniemi, Luzernista, Sveitsistä.

Lue myös: Näin tehdään karpalokastike kalkkunalle

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kastikkeiden salat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Cumberlandin kastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.