Cumberlandin kastike
Cumberlandin kastike eli Cumberlandkastike on pikantin hedelmäinen maultaan. Se käy mainiosti pateiden ja maksapasteijan kanssa. Kastike sopii myös kalkkunan kera. Sen voi tarjota sekä kylmänä että lämpimänä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Cumberlandkastike
- 1 kpl appelsiini
- 1 kpl sitruuna
- 3 dl musta- tai punaherukkahyytelöä
- ½ dl portviiniä
- ½ tl inkivääriä
- ½ tl sinappia
- soijakastiketta tai hiven suolaa
Valmistusohje
Cumberlandin kastike valmistetaan näin:
- Pese appelsiini ja sitruuna huolellisesti. Kuori sitrusten keltainen kuoriosa perunankuorimaveitsellä. Leikkaa kuoret hyvin ohuiksi suikaleiksi ja ryöppää ne vedessä. Voit ryöpätä kuoret kahteenkin kertaan. Kaada sitten ryöppäyvesi pois. Purista appelsiinista ja sitruunasta mehut.
- Kuumenna kattilassa herukkahyytelö. Lisää joukkoon portviini, appelsiinin ja sitruunan mehut, inkivääri ja sinappi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Mausta soijakastikkeella tai suolalla. Lisää lopuksi ryöpätyt sitrushedelmien kuoret. Tarjoa cumberlandin kastike pateen, maksapasteijan, kylmien lihaleikkeleiden tai kalkkunan kanssa. Kastikkeen voi tarjota sekä kylmänä että lämpimänä.
Tämän ohjeen Kotiliedelle on antanut Merja Mustaniemi, Luzernista, Sveitsistä.
Lue myös: Näin tehdään karpalokastike kalkkunalle
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kastikkeiden salat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Cumberlandin kastike