Daim-muffinssit
Suklaamuffinit ovat klassikko ja jokaisen herkkusuun mieleen. Suklaamuffinit saavat makua ja rakennetta taikinaan sekoitettavista Dajm-rakeista. Muffinit koristellaan kookoshiutaleilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Daim-muffinssit
- 100 g voisulaa tai juoksevaa rasvaa
- 2 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g Dajm-makeisrakeita
Daim-muffinssit, pinnalle
- 2 ½ dl tomusokeria
- 3 rkl vettä
- 2 dl kookoslastuja tai hiutaleita
Valmistusohje
Daim-muffinssit leivotaan helposti näin:
1. Sekoita maito voisulan joukkoon.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita rasvaseos munavaahtoon.
3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seos munavaahtoon siivilän läpi seuloen. Lisää lopuksi makeisrakeet ja jaa taikina muffinipellille asetettuihin paperivuokiin. Isoja amerikkalaisia muffineja tulee kuusi ja pieniä 12.
4. Paista muffinssit 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
5. Koristele jäähtyneet Daim-muffinssit tomusokerista ja vesitilkasta sekoitetulla kuorrutuksella ja peitä pinta kookoshiutaleilla.
Lue myös: Makeat ja suolaiset muffinit
Lue Anna.fi: Vadelma-suklaamuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Daim-muffinssit