Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Daim-taatelikakku

Syksyn ja talven juhlien ehdoton kuivakakkuhitti ja suklaanystävän unelma on Daim-suklaalla rikastettu ja koristeltu suklaakuorrutettu taatelikakku.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Daim-taatelikakku:

  • 500 g kuivattuja tai puolikuivattuja taateleita
  • 1 ½ dl vettä
  • 400 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl fariinisokeria
  • 5 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ pkt (à 57 g) Daim-suklaata
  • 200 g kermaviiliä

vuokaan:

  • voita tai margariinia ja korppujauhoja

kuorrutus:

  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 25 g tummaa suklaata

koristeeksi:

  • ½ pkt (à 57 g) Daim-suklaata

Valmistusohje

Daim-taatelikakku leivotaan helposti näin:

1. Poista taateleista mahdolliset siemenet. Saksi taatelit pienemmiksi ja nosta kattilaan veden kanssa. Keitä muutama minuutti. Soseuta ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi puolikas Daim-patukka pieniksi joukkoon. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jäähtynyttä taatelisosetta, kuivia aineita sekä kermaviiliä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Voitele ja korppujauhota 2,5-litrainen kakkuvuoka. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla reilun tunnin ajan. Kokeile kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

4. Keitä kuorrutusta varten kermaa ja sokereita 10–15 minuuttia, kunnes seos muuttuu kinuskimaiseksi. Nosta kattila syrjään. Nosta kinuskin joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

5. Valuta kinuski kakun kuorrutteeksi ja rouhi loppu Daim-suklaa koristeeksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

daim-taatelikakku
Tästä ei taatelikakku parane. Daim-rouheella viimeistelty mehevä kahvikakku on joulun hitti! Kuva: Paula Kukkonen

Suu sulaa myös näihin jouluisiin kakkuihin:

Espresso-suklaakakku

Suklaakakku

portviini-taatelikakku

Portviini-taatelikakku

taatelikakku

Mehevä taatelikakku

Ruoka.fi: Terästetty taateli-omenakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Daim-taatelikakku

Minna

Sekoitetaanko kaikki aineet keskenään vai miten? Ja missä uuninlämmössä?

Vastaa käyttäjälle MinnaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.