Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Dallasboston

Dallasboston on oiva herkku viikonlopun kahvitteluihin! Tällä ohjeella teet kaksi bostonkakkua. Voit tehdä taikinakääröistä myös kierrepullia laittamalla palat paperivuokiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g hiivaa tai
2 pussia kuivahiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1-2 rkl kardemumma
2 tl vaniljasokeria
15-16 dl vehnäjauhoja
200 g juoksevaa rasvaa, margariinia tai voita

täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
(1 dl korintteja tai silputtuja kuivahedelmiä)

voiteluun:

muna

pinnalle:

raesokeria

Valmistusohje

1. Käytä taikinaan huoneenlämpöisiä aineksia. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoista ja lisää taikinaan.

2. Lisää joukkoon munat, sokeri ja mausteet. Älä kumoa joukkoon koko jauhomäärää kerralla, vaan lisää niitä vähitellen koko ajan hyvin alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämmössä pehmennyt tai juokseva rasva. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

3. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

4. Voitele kaksi noin €2 l:n vetoista kakku- tai uunivuokaa. Sekoita täyteainekset keskenään.

5. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa ilma taikinasta. Ota pieni pala taikinaa ja kauli siitä ohut, vuoan pohjan kokoinen levy ja levitä se vuokaan. Jaa lopputaikina ja kauli se noin 60 x 30 cm:n kokoisiksi levyiksi. Levitä täyte levyille ja kierrä rullaksi. Leikkaa käärö terävällä sahalaitaisella veitsellä noin 4‡ sentin levyisiksi paloiksi.

6. Asettele palat vuokaan ja kohota noin €20 minuuttia. Voitele ja ripota pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista  ˆ­175-asteisen uunin pohjalla noin 35 minuuttia.

 

Katso myös nämä ohjeet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Dallasboston

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X