1. Ota 150 grammaa voita huoneenlämpöön pehmenemään täytettä varten. Sulata taikinaan tarvittava 75 grammaa voita. Murenna 25 grammaa tuorehiivaa kahteen ja puoleen desilitraan kädenlämpöistä maitoa ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää maitoon 1 1/2 desilitraa sokeria, yksi ruokalusikallinen kardemummaa, puoli teelusikallista suolaa ja yksi kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää puolet eli noin kolmesta neljään desilitraa vehnäjauhoista, sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi, lisää sulatettu voi ja vaivaa joukkoon loput eli noin neljä desilitraa vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaan hyvä sitko. Taikina saa olla napakka.
2. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle, kunnes taikina on kaksinkertainen.
3. Valmista täyte. Vatkaa pehmeä voi, 200 grammaa maitorahkaa ja kaksi ruokalusikallista vaniljasokeria tasaiseksi seokseksi. Lisää sata grammaa vaniljakreemijauhetta. Ohenna täyte kahdella desilitralla kuohukermaa ja jätä odottamaan.
4. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla kaulimen levyiseksi suorakulmioksi. Levitä täyte taikinalle. Täyte on paksua, joten auta levittämistä sormin. Jätä toiselle pitkälle sivulle muutama senttimetri ilman täytettä, jotta saat rullan suljettua huolella. Kostuta paljas taikinareuna vedellä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Dallaspullat