Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Dallaspullat

Dallaspullat on helppo tehdä itse ja ne vievät voiton kaupan suosikki­tuotteesta. Pullat maistuvat vanil­jalta, ja kerrankin täytettä on tarpeeksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16 annosta

Ainekset

Dallaspullat, pullataikina

  • 75 g voita
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 7-8 dl vehnäjauhoja

Dallaspullat, täyte

  • 150 g voita
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 100 g vaniljakreemijauhetta
  • 2 dl kuohukermaa

Dallaspullat, voitelu

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Dallaspullat leivotaan helposti näin:

1. Ota 150 grammaa voita huoneenlämpöön pehmenemään täytettä varten. Sulata taikinaan tarvittava 75 grammaa voita. Murenna 25 grammaa tuorehiivaa kahteen ja puoleen desilitraan kädenlämpöistä maitoa ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää maitoon 1 1/2 desilitraa sokeria, yksi ruokalusikallinen kar­demummaa, puoli teelusikallista suolaa ja yksi  kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää puolet eli noin kolmesta neljään desilitraa vehnäjau­hoista, sekoita vatkaimella tasaisek­si taikinaksi, lisää sulatettu voi ja vaivaa joukkoon loput eli noin neljä desilitraa vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaan hyvä sitko. Taikina saa olla napakka.

2. Jätä taikina kohoamaan lämpi­mään paikkaan liinan alle, kunnes taikina on kaksinkertainen.

3. Valmista täyte. Vatkaa pehmeä voi, 200 grammaa maitorahkaa ja kaksi ruokalusikallista vaniljasokeria tasaiseksi seokseksi. Lisää sata grammaa vaniljakreemijauhetta. Ohenna täyte kahdella desilitralla kuohukermaa ja jätä odot­tamaan.

4. Kauli kohonnut taikina jauhote­tulla alustalla kaulimen levyiseksi suorakulmioksi. Levitä täyte taiki­nalle. Täyte on paksua, joten auta levittämistä sormin. Jätä toiselle pit­källe sivulle muutama senttimetri ilman täytettä, jotta saat rullan sul­jettua huolella. Kostuta paljas taiki­nareuna vedellä.

5. Rullaa taikina niin, että paljas tai­kinareuna jää rullan alle. Leikkaa rulla 4 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Varmista saumakohdat kiinni nipis­tämällä. Nosta rullat leivinpaperille hetkeksi kohoamaan.

6. Voitele dallaspullat munalla.

7. Paista dallaspullat 200 asteessa uunin keskita­solla 12–15 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2021.

Lue myös: Pulla päivässä, kaksi parhaassa! Huippukokki Teemu Aura kertoo, kuinka syntyy täydellinen pulla

Lue myös Anna.fi: Maistuisiko vaniljainen pistaasipulla, mehevä puolukka-kookosmurukierre tai kenties vuokapulla? Poimi talteen kaikkien aikojen parhaimmat pullareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Dallaspullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.