Dippiparsat ja karhunlaukkamajoneesi
Dippiparsat ja karhunlaukkamajoneesi on helppo ja hauska alkupala tai pikkusuolainen naposteltava. Napakat parsanvarret on näppärä tarjota pienistä kipoista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Dippiparsat
- 250 g vihreää parsaa
- ¼ tl sormisuolaa
Karhunlaukkamajoneesi
- 2 isoa lehteä karhunlaukkaa
- 1 kananmuna
- 1 tl dijoninsinappia
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 tl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Dippiparsat ja karhunlaukkamajoneesi valmistuvat helposti näin
- Valmista karhunlaukkamajoneesi, mutta varmista ensin, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Ryöppää kaksi isoa karhunlaukanlehteä kymmenen sekuntia kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Puristele kuiviksi. Nosta korkealaitaiseen kulhoon ryöpätyt lehdet, yksi kananmuna, yksi teelusikallinen dijoninsinappia sekä puolet eli yksi desilitra rypsiöljyä. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu öljy tipoittain koneen samalla käydessä ja sauvasekoitinta hieman nostellen, kunnes majoneesi on sopivan rakenteista. Mausta yhdellä teelusikallisella sitruunamehua ja 1/4 teelusikallista suolaa.
- Tee dippiparsat. Ota 250 grammaa vihreää parsaa. Poista parsojen tyvistä kova, puumainen osa pois. Keitä vähässä vedessä 3–6 minuuttia, koosta riippuen. Nostele parsat reikäkauhalla siivilään ja valuta huolella. Mausta parsat kevyesti sormisuolalla. Nostele tarjoilulasien pohjalle majoneesia. Nosta päälle parsat. Tarjoa dippiparsat ja karhunlaukkamajoneesi heti.
Vinkki! Puutarhassa kasvatettua karhunlaukkasatoa voi myös pakastaa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2020.
Lue myös: Parsan keittäminen
Lue myös Anna.fi: Grillattu parsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Dippiparsat ja karhunlaukkamajoneesi