Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Dumpling-taikina

Dumplig-taikina on helppo tehdä alusta alkaen itse. Taikinan val­mistus on nopeaa, mutta sen kannat­taa antaa levätä jää­kaapissa ennen tait­telua, jota käsittely on helpompaa. Samasta dump­ling­-taikinasta voi taitella niin gyozat, momot kuin wonto­nitkin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Dumpling-taikina

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 2 dl kylmää vettä

Valmistusohje

Dumpling-taikina tehdään helposti näin:

1. Mittaa neljä ja puoli desilitraa vehnäjauhoja ja 1/4 teelusikallista suolaa kulhoon. Sekoita joukkoon vettä puolen desin erissä, kunnes taikina pysyy koossa. Tarvitset yhteensä noin kaksi desilitraa kylmää vettä. Vaivaa hetki ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin tekeytymään noin 30 minuutiksi.

2. Vaivaa taikinaa hetki pöydällä ja jaa se kolmeen osaan. Muotoile osat pötköiksi ja leikkaa jokainen osa kahdeksaan palaan.

3. Kauli yksi pala kerrallaan ohuiksi, pyöreiksi pohjiksi. Kaulimisen aikana pidä taikinapalat irti toisistaan ja peitä nihkeällä liinalla kuivumisen estämiseksi. Älä lado kaulittuja pohjia päällekkäin, sillä ne tarttuvat herkästi toisiinsa kiinni.

4. Jaa pohjille pari teelusikallista täytettä ja taittele haluamasi muotoisiksi dumplingeiksi.

5. Nosta valmiiksi taitellut dumplingit kevyesti jauhotetulle leikkuulaudalle ja peitä nihkeällä liinalla tai kelmulla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2021.

Lue myös: Dumplingien taittelu on helpompaa kuin uskotkaan – katso videolta kolme tapaa taitella taikinanyytti

Lue myös Anna.fi: Dumplingit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Dumpling-taikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.