Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Dumle-joulutorttu

Dumle-joulutorttu tehdään helposti muffinipellillä. Muffinivuoan kuppiin voi upottaa täytteeksi erimakuisia karkkeja.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Dumle-joulutorttu

  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • n. 1 rkl vettä
  • 8-13 kinuskitäytteistä Dumle-karamellia

Voitelu

  • 1 kananmuna

Lisäksi

  • muffinipelti tai paperisia muffinivuokia

Valmistusohje

Dumle-joulutorttu leivotaan helposti näin:

1. Nypi 150 grammaa hieman pehmennyttä voita ja neljä desilitraa vehnäjauhoja keskenään tasarakeiseksi seokseksi. Lisää noin yksi ruokalusikallinen vettä ja muotoile taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 30 minuutiksi.

2. Voit leipoa sekoitetun voitaikinan leivonnaisiksi jääkaappilevon jälkeen. Jos haluat taikinaan lehtevyyttä, niin kauli sitä seuraavasti: kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Taita levy ensin poikittain ja sitten pitkittäin. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotiseksi ja taita kolmin kerroin. Nosta jälleen jääkaappiin puoleksi tunniksi.

4. Kauli vielä kerran ja taita kolmin kerroin. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

5. Kauli esivalmisteltu taikina jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta tähden muotoisella piparkakkumuotilla paloja ja paina ne kevyesti voidellun muffinivuoan koloihin. Sakaroiden ei tarvitse ylettää vuoan yläreunaan asti. Tähden koko riippuu käyttämäsi muffinivuoan koosta.

6.. Leikkaa 8-13 Dumle-karamellia kahteen osaan ja nosta jokaiseen koloon pala. Jos käytät isokoloista muffinivuokaa, niin voit laittaa koloon myös kokonaisen Dumlen.

7. Voit halutessasi tässä vaiheessa nostaa leivonnaiset puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen paistamista.

8. Voitele tähtien sakarat munalla. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista. Dumle-joulutorttu maistuu höyryävän glögin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Joulutorttujen makeimmat täytteet – katso vaihtoehtoja perinteiselle luumuhillolle

Lue myös Anna.fi: Joulutorttujen ihanimmat täytteet: Vihreitä kuulia, leipäjuustoa, mustikkaa… – 10 vaihtoehtoa luumuhillolle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Dumle-joulutorttu

Kaija

Hei!
Voiko tähän käyttää valmistaikinaa (kenties lehtitaikinaa vai jotain muuta?) ja mikäköhän kokoista pakettia kannattaisi kaupasta ostaa?

Sanna Mansikkamäki

Juu, voi hyvin. Voitaikina on hyvän makuista. 500 g pakkauksessa on 5 levyä, joista tulee 10 torttua. Kauli taikina ohuemmaksi, niin saat vielä enemmän . Yhdestä levystä tulee jopa 4, jos kaulit taikinan ohueksi ja painelet muffinivuoan pohjalle ne. Yksi paketti riittää silloin koko muffinipeltiin.

Vastaa käyttäjälle Sanna MansikkamäkiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.