Tuorepasta
Tuorepasta, itse valmistettu tagliatelle hakkaa mennen tullen kaupan valmispastan. Anna tuorepastan kuivua hetki ennen keittämistä. Itse tehtyä tuorepastaa keitetään minuutin verran.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Tuorepasta
- 4 dl durumvehnäjauhoja
- 3-4 kpl keskikokoista kananmunaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Tuorepasta valmistuu näin:
- Tee jauhoista kraateri hyvälle alustalle, esimerkiksi keittiön työtasolle.
- Lisää kananmunat varovasti kraateriin ja sekoita jauhojen kanssa kiinteäksi massaksi. Aloita pastataikinan työstäminen varovasti jauhoja lisäten.
- Lisää oliiviöljy ja työstä taikina kiinteäksi massaksi. Kaulitse tasaiseksi levyksi ja aloita taikinan veivaaminen pastakoneen lävitse, kunnes taikina on tarpeeksi ohut. Tee nauhapasta valmiista taikinasta.
- Anna valmiin pastan kuivua hetki esimerkiksi tuolin selkänojalla.
- Kiehauta pastaa vähässä vedessä noin minuutin verran juuri ennen tarjoilemista.
- Nauti tuorepasta peston tai vaikkapa maukkaan tomaattikastikkeen kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pasta x 7: ota talteen herkulliset pastareseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuorepasta