Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuorepasta

Tuorepasta, itse valmistettu tagliatelle hakkaa mennen tullen kaupan valmispastan. Anna tuorepastan kuivua hetki ennen keittämistä. Itse tehtyä tuorepastaa keitetään minuutin verran.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tuorepasta

  • 4 dl durumvehnäjauhoja
  • 3-4 kpl keskikokoista kananmunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Tuorepasta valmistuu näin:

  1. Tee jauhoista kraateri hyvälle alustalle, esimerkiksi keittiön työtasolle.
  2. Lisää kananmunat varovasti kraateriin ja sekoita jauhojen kanssa kiinteäksi massaksi. Aloita pastataikinan työstäminen varovasti jauhoja lisäten.
  3. Lisää oliiviöljy ja työstä taikina kiinteäksi massaksi. Kaulitse tasaiseksi levyksi ja aloita taikinan veivaaminen pastakoneen lävitse, kunnes taikina on tarpeeksi ohut. Tee nauhapasta valmiista taikinasta.
  4. Anna valmiin pastan kuivua hetki esimerkiksi tuolin selkänojalla.
  5. Kiehauta pastaa vähässä vedessä noin minuutin verran juuri ennen tarjoilemista.
  6. Nauti tuorepasta peston tai vaikkapa maukkaan tomaattikastikkeen kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pasta x 7: ota talteen herkulliset pastareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuorepasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.