Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Eaton mess -klassikkojälkiruoka

Eaton mess on peribrittiläinen klassikkojälkiruoka, joka sisältää marenkeja, kermavaahtoa ja tuoreita marjoja. Marengit säilyvät hyvin kuivassa, mutta jälkiruoan voi hyvin tehdä myös valmiista marengeista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Marenkipesät

  • 6 kananmunan valkuiaista
  • repays suolaa
  • 2 dl erikoishienoa sokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl maizenaa

Täyte

  • 3-4 dl kuohukermaa
  • 3-4 rkl Lemon curd -sitruunatahnaa
  • yht. 1 l tuoreita marjoja: mansikoita, vadelmia, mustikoita, herukoita
  • valmista kinuskikastiketta
  • tomusokeria

Valmistusohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokerit erissä vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja maizena.
  2. Jaa marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille 6-8 leivokseksi. Painele jokaisen pesän keskelle lusikalla syvennys täytettä varten.
  3. Kypsennä marenkipesiä 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpö 100-asteeseen ja kypsennä edelleen 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna leivospohjien jäähtyä uunin jälkilämmössä.
  4. Vaahdota kerma ja mausta se sitruunatahnalla. Pane vadille marenkipesiä ja täytä maustetulla kermavaahdolla ja marjoilla. Halutessasi voit viimeistellä herkun kinuskikastikeraidoilla.
  5. Viimeistele Eaton mess tomusokeripilvellä.

Jälkiruoan taustasta voit lukea lisää Himahellasta.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Eaton mess -klassikkojälkiruoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.