Eaton mess -klassikkojälkiruoka
Eaton mess on peribrittiläinen klassikkojälkiruoka, joka sisältää marenkeja, kermavaahtoa ja tuoreita marjoja. Marengit säilyvät hyvin kuivassa, mutta jälkiruoan voi hyvin tehdä myös valmiista marengeista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Marenkipesät
- 6 kananmunan valkuiaista
- repays suolaa
- 2 dl erikoishienoa sokeria
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 tl maizenaa
Täyte
- 3-4 dl kuohukermaa
- 3-4 rkl Lemon curd -sitruunatahnaa
- yht. 1 l tuoreita marjoja: mansikoita, vadelmia, mustikoita, herukoita
- valmista kinuskikastiketta
- tomusokeria
Valmistusohje
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokerit erissä vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja maizena.
- Jaa marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille 6-8 leivokseksi. Painele jokaisen pesän keskelle lusikalla syvennys täytettä varten.
- Kypsennä marenkipesiä 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpö 100-asteeseen ja kypsennä edelleen 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna leivospohjien jäähtyä uunin jälkilämmössä.
- Vaahdota kerma ja mausta se sitruunatahnalla. Pane vadille marenkipesiä ja täytä maustetulla kermavaahdolla ja marjoilla. Halutessasi voit viimeistellä herkun kinuskikastikeraidoilla.
- Viimeistele Eaton mess tomusokeripilvellä.
Jälkiruoan taustasta voit lukea lisää Himahellasta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Eaton mess -klassikkojälkiruoka