Reseptit
Kiitos

Eero Mäkelän kyssäkaaligratiini

Keittiömestari Eero Mäkelä on vuosien kuluessa antanut Kotilieden lukijoille monia erinomaisia ohjeitaan. Gratiini kyssäkaalista on maultaan yllättävän hieno ja sopii erityisen hyvin hirven- tai lampaanlihan kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kyssäkaaligratiini:

1 kpl kyssäkaali
1-2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
1 kananmunan keltuainen
raastettua emmentaljuustoa

Valmistusohje

  1. Kuori kyssäkaali ja leikkaa pieniksi kuutioiksi (1/2 x 1/2 cm) tai ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kääntele kyssäkaalia hetken kuumassa voissa, lisää 1-2 dl kuohukermaa ja keitä kyssäkaali kypsäksi.
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Anna jäähtyä hetken, lisää keltuainen ja levitä kyssäkaalimuhennos annosvuokiin tai yhteen vuokaan.
  4. Ripottele kyssäkaalin pinnalle raastettua emmentaljuustoa. Kuorruta kyssäkaali nopeasti kuumassa uunissa tai grillissä 250 asteessa.

Lue myös: Herkuttele syksyisillä kaaliruoilla

Keskustelu

Kommentoi juttua: Eero Mäkelän kyssäkaaligratiini

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X