
Eero Mäkelän kyssäkaaligratiini
Keittiömestari Eero Mäkelä on vuosien kuluessa antanut Kotilieden lukijoille monia erinomaisia ohjeitaan. Gratiini kyssäkaalista on maultaan yllättävän hieno ja sopii erityisen hyvin hirven- tai lampaanlihan kanssa tarjottavaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kyssäkaaligratiini:
- 1 kpl kyssäkaali
- 1-2 dl kuohukermaa
- suolaa
- mustapippuria
- muskottipähkinää
- 1 kananmunan keltuainen
- raastettua emmentaljuustoa
Valmistusohje
- Kuori kyssäkaali ja leikkaa pieniksi kuutioiksi (1/2 x 1/2 cm) tai ohuiksi viipaleiksi.
- Kääntele kyssäkaalia hetken kuumassa voissa, lisää 1-2 dl kuohukermaa ja keitä kyssäkaali kypsäksi.
- Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Anna jäähtyä hetken, lisää keltuainen ja levitä kyssäkaalimuhennos annosvuokiin tai yhteen vuokaan.
- Ripottele kyssäkaalin pinnalle raastettua emmentaljuustoa. Kuorruta kyssäkaali nopeasti kuumassa uunissa tai grillissä 250 asteessa.
Lue myös: Herkuttele syksyisillä kaaliruoilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Eero Mäkelän kyssäkaaligratiini
Oiva resepti, moneen kertaan tehty vuosien varrella. Sopii lisäkkeeksi melkein mille tahansa lihapullista kanaan.