Reseptit
yli 60 min
100
Kiitos

Eestiläiset piparkakut (Piparkoogid)

"Eestissä piparkakkuihin käytettävä siirappi valmistetaan itse. Mausteita käytetään paljon ja monipuolisesti. Näiden piparkakkujen täytyy olla ohuita ja maistua pippurilta", kertoo ohjeen antaja tallinnalainen kotitalousteknikko Tiia Taim. Taikinassa ei ole kananmunaa, joten jos piparkakut jätetään voitelematta, ne käyvät myös muna-allergisille ja laktoositonta rasvaa käytettäessä laktoosi-intolerantikoille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Siirappi eli sokeriliemi:

200 g sokeria (2,3 dl)
1 dl vettä
55 g sokeria (noin 0,7 dl)

Taikina:

1 tl kanelia
0.5 tl neilikkaa
0.5 tl mustapippuria
0.3 tl maustepippuria
0.3 tl kardemummaa
0.3 tl inkivääriä
0.3 tl muskottipähkinää
125 g voita tai margariinia
1 tl ruokasoodaa
noin 500 g vehnäjauhoja

Voiteluun:

munaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Eestiläiset piparkakut (Piparkoogid)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X