Ellen Svinhufvud -kakku
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Ellen Svinhufvud -kakku

Ellen Svinhufvudin iltapäivätilaisuudet presidentinlinnassa olivat suosittuja. Tarjoilut hankittiin niihin useasta leipomosta. Perinteikkäästä Konditoria Stellasta tilattiin aina Frasilité-kakkua. Resepti oli saatu leipomon perustajan Alma Sjöbergin mukana Ruotsista. Hauraan rapeaa merkitsevä ranskankielen sana fragilité kakun nimessä osoittautui hankalaksi. Kun neiti Sjöberg alkoi miettiä kakulle uutta nimeä, se löytyikin nopeasti. Kohteliaan kysymyksen muodossa hän esitti valtioviisaan ajatuksensa Ellen Svinhufvudille, joka myöntyi antamaan nimensa kakulle iloisin mielin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ellen Svinhufvud -kakku, pohja

150 g hienoksi jauhettua, kuorittua mantelia
200 g tomusokeria
5 kananmunan valkuaista

Ellen Svinhufvud -kakku, täyte

300 g suolatonta voita
4 rkl sokeria
1 kupillinen hyvää kermaa
1 kupillinen vahvaa kahvia
100 g hyvin hienoksi hakattua, kuorittua mantelia.

Ellen Svinhufvud -kakku, koristelu

tomisokeria
uunipannussa paahdettuja mantelilastuja

Keskustelu

Ellen Svinhufvudin kakku on ihanaa! Mutta tuo kuva tuossa reseptin yhteydessä näyttää kyllä tuhatmehti-tortulta (Millefeuille) kuin Ellen Svinhufvudin kakulta. Puuttuu mantelilastut päältä ja yleensä myös joku reuna on kuorrutuksen ja mantelin peitossa ellei ole leivos, jolloin kokonaan kuorrutettu kuten kokonainen kakku. Lisäksi oikea kakku on hieman tummempi hiekanrinen, ei noin valkoinen.

Kommentoi juttua: Ellen Svinhufvud -kakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X