Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Empanadas-piiraat

Empanadas on tuttu maku Espanjasta ja latinalaisesta keittiöstä. Niiden täytteeksi sopii myös mausteinen jauheliha.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Taikina

  • noi 7 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 170 g voita
  • 1 ¼ dl vettä tai maitoa

Täyte

  • 1 ps (150 g) mozzarellajuustoraastetta
  • 2 tomaattia
  • 1 dl tuoretta basilikaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Sekoita suola jauhoihin. Nypi kuutioitu kylmä voi jauhojen joukkoon. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi.

2. Jaa kahdeksi palloksi. Kauli jauhoja apuna käyttäen ohut levy ja ota muotilla tai pienelle lautaselle pyöreitä paloja (10–12 cm).

3. Sekoita juustoraasteen joukkoon kuutioitu tomaatti ja hienonnettu basilika.

4. Lusikoi täytettä pyöreän palan alareunaan, jätä reunasta vajaaksi. Nosta taikinanreuna päälle. Nipistä reunat yhteen tai kastele reuna vedellä ja paina haarukalla kiinni. Voitele vatkatulla kananmunalla. Paista uunissa kullanruskeiksi 200 asteessa noin 18 minuuttia. Tarjoa korianterindipin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/2017.

Kokeile myös näitä pasteijoita:

empanadat

Empanadat

broilerisamosat

Broilerisamosat

pehmeät pinaattipiiraat

Pehmeät pinaattipiiraat

Ruoka.fi: Empanadas-pasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Empanadas-piiraat

Jorma

*Empanada-piiraat.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.