Empanadas on tuttu maku Espanjasta ja latinalaisesta keittiöstä. Niiden täytteeksi sopii myös mausteinen jauheliha.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15 annosta
Kasvis
Ainekset
Taikina
noi 7 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
170 g
voita
1 ¼ dl
vettä tai maitoa
Täyte
1 ps (150 g)
mozzarellajuustoraastetta
2
tomaattia
1 dl
tuoretta basilikaa
Voiteluun
1
kananmuna
Valmistusohje
1. Sekoita suola jauhoihin. Nypi kuutioitu kylmä voi jauhojen joukkoon. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi.
2. Jaa kahdeksi palloksi. Kauli jauhoja apuna käyttäen ohut levy ja ota muotilla tai pienelle lautaselle pyöreitä paloja (10–12 cm).
3. Sekoita juustoraasteen joukkoon kuutioitu tomaatti ja hienonnettu basilika.
4. Lusikoi täytettä pyöreän palan alareunaan, jätä reunasta vajaaksi. Nosta taikinanreuna päälle. Nipistä reunat yhteen tai kastele reuna vedellä ja paina haarukalla kiinni. Voitele vatkatulla kananmunalla. Paista uunissa kullanruskeiksi 200 asteessa noin 18 minuuttia. Tarjoa korianterindipin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Empanadas-piiraat
*Empanada-piiraat.