Reseptit
yli 60 min
25
Kiitos

Englantilainen hedelmäkakku

Englantilaisessa hedelmäkakussa maistuvat kuivatut hedelmät ja tilkka konjakkia. Jouluinen klassikkoleivonnainen on mitä mainioin valinta kahvipöytään.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Englantilainen hedelmäkakku:

1 dl silputtuja saksanpähkinöitä
2 1/2 dl silputtuja, kuivattuja hedelmiä (aprikoosia, viikunaa, taatelia, luumua, korintteja jne.)
1 dl cocktailkirsikoita
1 dl kookoshiutaleita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g pehmeää voita
100 g huoneenlämpöistä maustettua sitruunavoita (Valio)
2 dl vaaleaa ruokosokeria
3 kananmunaa
1 dl konjakkia, rommia tai cocktailkirsikoiden lientä

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Silppua hedelmät ja pähkinät. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe jauhoihin.

2. Vaahdota huoneenlämmössä pehmenneet voit ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää voivaahtoon hedelmät, pähkinät ja kookoshiutaleet sekä jauhoseos ja alkoholi.

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla tai kookoshiutaleilla leivitettyyn vuokaan. Paista englantilainen hedelmäkakku 200-asteisessa uunissa. Kakun paistoaika on noin 45 minuuttia.

Vinkki: Voit paistaa taikinan myös pienissä leivos- tai paperivuoissa kakkusiksi tai tehdä kaksinkertaisen kakkutaikinan, paistaa sen laakealla uunipannulla ja leikata leivoksiksi.

Lisää herkullisia hedelmäkakkuohjeita:
Hedelmäkakku
Amerikkalainen hedelmäkakku
Marenkipäällysteinen hedelmäkakku
Ruoka.fi: Hedelmäkakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Englantilainen hedelmäkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X