Englantilainen hedelmäkakku pellillä
Englantilainen hedelmäkakku pellillä on klassikon uusi muoto. Makuja pullollaan oleva hedelmäkakku on joulupöydän suosikki, mutta klassikkoakin on lupa hieman tuunata. Tämä mehevä hedelmäkakku leivotaan pellille ja koristellaan sokerimassakoristeilla.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Englantilainen hedelmäkakku pellillä
65 g
sukaattia
65 g
appelsiininkuoripaloja
75 g
sokeroituja punaisia kirsikoita
2 dl
rusinoita (sultana tai tavallinen)
1 1/2 dl
omenamehua, brandya tai konjakkia
200 g
voita tai margariinia
3 dl
sokeria
4
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
80 g
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
suolaa
Pinnalle
1 rkl
tomusokeria
150 g
valkoista sokerimassaa
1 dl
aprikoosihilloa
Keskustelu
Ohjeessa 4 kananmunaa.Valmistusohjeessa 3 kananmunaa lisätään voisokeri vaahtoon.Kumpi määrä oikea?
Hei! Kiitos huomiosta, 4 kananmunaa on oikein ja ohjetta on tältä osin nyt korjattu.
Tätä kakkua olen tehnyt yli 40 v. Toinen pakollinen kakku jouluksi on piimäkakku. Näitä olen alkanut jo tekemään paranevat jos ei tule vaan syötyä. 🌾♥️
Kommentoi juttua: Englantilainen hedelmäkakku pellillä