Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Englantilainen hedelmäkakku pellillä

Englantilainen hedelmäkakku pellillä on klassikon uusi muoto. Makuja pullollaan oleva hedelmäkakku on joulupöydän suosikki, mutta klassikkoakin on lupa hieman tuunata. Tämä mehevä hedelmäkakku leivotaan pellille ja koristellaan sokerimassakoristeilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Englantilainen hedelmäkakku pellillä

  • 65 g sukaattia
  • 65 g appelsiininkuoripaloja
  • 75 g sokeroituja punaisia kirsikoita
  • 2 dl rusinoita (sultana tai tavallinen)
  • 1 ½ dl omenamehua, brandya tai konjakkia
  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 80 g mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa

Pinnalle

  • 1 rkl tomusokeria
  • 150 g valkoista sokerimassaa
  • 1 dl aprikoosihilloa

Valmistusohje

Englantilainen hedelmäkakku pellillä:

1. Sekoita yksi paketti eli 65 g hienoksi pilkottuja sukaatteja, yksi paketti eli 65 grammaa pilkottuja appelsiininkuoripaloja, yksi paketti eli 75 grammaa pilkottuja sokeroituja punaisia kirsikoita ja kaksi desilitraa tavallisia tai sultanarusinoita sekä kaksi desilitraa omenamehua, brandya tai konjakkia. Anna maustua puoli tuntia. Vaahdota 200 grammaa huoneenlämpöistä voita ja kolme desilitraa sokeria.  Lisää kanamunat yksitellen huolella vatkaten.

2. Sekoita viisi desilitraa vehnäjauhojaa, yksi pussi eli 80 grammaa mantelijauhetta, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelsuikallista vaniljasokeria ja puoli teelusikallista suolaa keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle korkealaitaiselle uunipellille (noin 35 x 25 cm).

3. Paista englantilainen hedelmäkakku pellillä 200-asteisen uunin keskitasossa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

4. Nosta englantilainen hedelmäkakku jäähtymään ritilälle 20 minuutiksi. Kumoa ja poista vuoka.

5. Siivilöi täysin jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria ja leikkaa paloiksi. Pehmennä 150 grammaa sokerimassa leivinalustan päällä ja kauli tomusokerin avulla noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Paina levystä piparkakkumuotilla koristeita. Sivele alapinnalle noin yksi desilitra aprikoosihilloa ja nosta koristeet kakkuneliöiden pinnalle.

Vuoka: Pyrexin pinnoitettu hiili- teräksinen AsimetriA-uunivuoka 35×27 cm

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Lue myös: Portviini-taatelikakku, rosmariini-oliiviöljykakku ja 7 muuta jouluista kahvikakkua

Lue myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta

Lue myös Anna.fi: Terästetty taateli-omenakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Englantilainen hedelmäkakku pellillä

Mannaryyni

Ohjeessa 4 kananmunaa.Valmistusohjeessa 3 kananmunaa lisätään voisokeri vaahtoon.Kumpi määrä oikea?

Aino Loikkanen

Hei! Kiitos huomiosta, 4 kananmunaa on oikein ja ohjetta on tältä osin nyt korjattu.

Mirja Rytkönen

Tätä kakkua olen tehnyt yli 40 v. Toinen pakollinen kakku jouluksi on piimäkakku. Näitä olen alkanut jo tekemään paranevat jos ei tule vaan syötyä. 🌾♥️

Sinun täytyy kommentoidaksesi.