Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenachutney

Hapokkaan makea omenachutney antaa broilerille uudenlaisen makusilauksen. Chutney sopii loistavasti myös itämaisten ruokien lisukkeeksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Omenachutney

  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • ½ tl korianterin siemeniä
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 500 g omenoita
  • 200 g viinirypäleitä
  • 1 sipuli
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 3 dl sokeria
  • 1 ½ dl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

Omenachutney valmistuu helposti näin:

  1. Nosta teelusikallinen sinapinsiemeniä, puoli teelusikallista korianterin siemeniä ja puoli teelusikallista jauhettua juustokuminaa kuivalle pannulle ja paahda, kunnes mausteet alkavat tuoksua. Älä polta. Siirrä mausteet mortteliin ja jauha kevyesti.
  2. Kuori ja pilko 500 grammaa omenoita pieniksi paloiksi. Irrota 200 grammaa viinirypäleitä kannoistaan ja huuhtele. Kuori ja pilko sipuli. Nosta omenat, rypäleet ja sipuli kattilaan ja raasta joukkoon pala tuoretta inkivääriä. Lisää kolme desilitraa sokeria, puolitoista desilitraa omenaviinietikkaa ja mausteet.
  3. Keitä aineksia välillä pohjaa myöden sekoittaen keskilämmöllä noin 25 minuuttia. Purkita omenachutney puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Peitä heti kansilla ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Omenachutney sopii loistavasti esimerkiksi broileripadan sekaan.

omenachutney

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2023.

Lue myös Anna.fi: Omenakompotti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenachutney

Sinun täytyy kommentoidaksesi.