
Englantilainen omenachutney
Englantilainen omenachutney höystää liharuoat, possupaistin, kinkunkin ja maustaa voileivät.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Englantilainen omenachutney:
- 3 isoa hapahkoa omenaa
- 1 iso sipuli
- 2 dl vettä
- 1 dl rusinoita
- 2 cm:n pituinen pala tuoretta inkiväärinjuurta
- ½ tl suolaa
- 1 tl kanelia
- 1 ½ dl hillosokeria
- ½ dl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
- Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Lohko malto kattilaan.
- Kuori ja paloittele sipuli joukkoon. Lisää vesi ja rusinat.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja hauduta kasvikset kannen alla pehmeiksi. Lisää joukkoon alusta alkaen kuorittu ja suikaloitu pala inkiväärinjuurta sekä suola.
- Mausta pehmennyt seos kanelilla ja hillosokerilla. Lisää valkoviinietikka. Sekoita hyvin ja keitä vielä 15 minuuttia ilman kantta tai kunnes ainekset soseutuvat ja sakenevat.
- Tölkitä chutney heti ja sulje tölkit. Tarjoa liharuokien lisänä tai voileivän höysteenä.
Katso myös: Syksy maistuu omenalta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Englantilainen omenachutney