Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Englantilainen omenachutney

Englantilainen omenachutney höystää liharuoat, possupaistin, kinkunkin ja maustaa voileivät.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Englantilainen omenachutney:

  • 3 isoa hapahkoa omenaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl vettä
  • 1 dl rusinoita
  • 2 cm:n pituinen pala tuoretta inkiväärinjuurta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 ½ dl hillosokeria
  • ½ dl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

 

  1. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Lohko malto kattilaan.
  2. Kuori ja paloittele sipuli joukkoon. Lisää vesi ja rusinat.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja hauduta kasvikset kannen alla pehmeiksi. Lisää joukkoon alusta alkaen kuorittu ja suikaloitu pala inkiväärinjuurta sekä suola.
  4. Mausta pehmennyt seos kanelilla ja hillosokerilla. Lisää valkoviinietikka. Sekoita hyvin ja keitä vielä 15 minuuttia ilman kantta tai kunnes ainekset soseutuvat ja sakenevat.
  5. Tölkitä chutney heti ja sulje tölkit. Tarjoa liharuokien lisänä tai voileivän höysteenä.

Katso myös: Syksy maistuu omenalta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Englantilainen omenachutney

Sinun täytyy kommentoidaksesi.