Enkelikakku marenkikuorrutuksella
Enkelikakku on yhtä aikaa raikas ja pumpulisen pehmeä. Marenkikuorrutus viimeistelee pääsiäisen suloisimman täytekakun.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Enkelikakku: kakkupohja
12
valkuaista
1/2 tl
vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
3 1/2 dl
sokeria
2 1/2 dl
perunajauhoja (voit halutessassi laittaa osan vehnäjauhoja, mutta silloin kakku ei ole enää gluteeniton)
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
lime- tai lemon curd -sitrustahnaa (valmista, löytyy hillohyllystä kaupasta)
Sveitsiläinen marenkikuorrutus
6
valkuaista
3 1/2 dl
sokeria
Koristelu
1 dl
strösseleitä, koristerakeita tai karamelleja
Vuoan voitelu
2 rkl
vuokasprayta tai voita
Keskustelu
Mitäs tehdään 18 yli jääneestä keltuaisesta&
Keltuaiset voi jatkokäyttää esim. munakkaaseen, uunimunakkaaseen, graavattuun keltuaiseen, joka säilyy hyvin, curdtahnan tekemiseen tai lisätä esim. puuron joukkoon tai smoothieen.
Keltuaisia voi käyttää myös erilaisiin hedelmä- ja marjatahnoihin, joita voi käyttää leivonnaisissa, jälkiruoissa, jugurtissa, paahtoleivän päällä…. (esim. tässäkin mainittu lemon curd, vadelmatahna jne.).
Kotitekoisesta ei tule ehkä aivan yhtä sileää, mutta makuun pääsee itse vaikuttamaan.
Pohja maistui liikaa kananmunalle
Kommentoi juttua: Enkelikakku marenkikuorrutuksella