Enkelikakku marenkikuorrutuksella
Enkelikakku on yhtä aikaa raikas ja pumpulisen pehmeä. Marenkikuorrutus viimeistelee kevään suloisimman täytekakun. Gluteeniton enkelikakku tunnetaan myös pumpuli- tai pilvikakkujen nimillä. Ne kertovat, että kakku on höttöinen ja keveä. Kakkupohja leivotaan perunajauhoista ja valkuaisista. Ne tekevät enkelikakkuun pehmoisen koostumuksen.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Enkelikakku: kakkupohja
12
valkuaista
1/2 tl
vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
3 1/2 dl
sokeria
2 1/2 dl
perunajauhoja (voit halutessassi laittaa osan vehnäjauhoja, mutta silloin kakku ei ole enää gluteeniton)
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
lime- tai lemon curd -sitrustahnaa (valmista, löytyy hillohyllystä kaupasta)
Sveitsiläinen marenkikuorrutus
6
valkuaista
3 1/2 dl
sokeria
Koristelu
1 dl
strösseleitä, koristerakeita tai karamelleja
Vuoan voitelu
2 rkl
vuokasprayta tai voita
Keskustelu
Mitäs tehdään 18 yli jääneestä keltuaisesta&
Keltuaiset voi jatkokäyttää esim. munakkaaseen, uunimunakkaaseen, graavattuun keltuaiseen, joka säilyy hyvin, curdtahnan tekemiseen tai lisätä esim. puuron joukkoon tai smoothieen.
Kommentoi juttua: Enkelikakku marenkikuorrutuksella