Enkelikakku
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Enkelikakku marenkikuorrutuksella

Enkelikakku on yhtä aikaa raikas ja pumpulisen pehmeä. Marenkikuorrutus viimeistelee kevään suloisimman täytekakun. Gluteeniton enkelikakku tunnetaan myös pumpuli- tai pilvikakkujen nimillä. Ne kertovat, että kakku on höttöinen ja keveä. Kakkupohja leivotaan perunajauhoista ja valkuaisista. Ne tekevät enkelikakkuun pehmoisen koostumuksen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Enkelikakku: kakkupohja

12 valkuaista
1/2 tl vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
3 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl perunajauhoja (voit halutessassi laittaa osan vehnäjauhoja, mutta silloin kakku ei ole enää gluteeniton)

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl lime- tai lemon curd -sitrustahnaa (valmista, löytyy hillohyllystä kaupasta)

Sveitsiläinen marenkikuorrutus

6 valkuaista
3 1/2 dl sokeria
Mainos

Koristelu

1 dl strösseleitä, koristerakeita tai karamelleja

Vuoan voitelu

2 rkl vuokasprayta tai voita

Keskustelu

Mitäs tehdään 18 yli jääneestä keltuaisesta&

Keltuaiset voi jatkokäyttää esim. munakkaaseen, uunimunakkaaseen, graavattuun keltuaiseen, joka säilyy hyvin, curdtahnan tekemiseen tai lisätä esim. puuron joukkoon tai smoothieen.

Kommentoi juttua: Enkelikakku marenkikuorrutuksella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X