
Espanjalainen munakas
Espanjalainen munakas syntyy edellispäivän tähteeksi jääneistä perunoista, kananmunista ja mausteista. Saat munakkaasta astetta tuhdimman, kun lisäät joukkoon pekonia tai savukassleria.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Espanjalainen munakas:
- 4-6 kpl keitettyä perunaa
- noin 50 g pekonia
- tai savukasleria
- 1 tai muutama kpl sipuli
- 1 kpl kevätsipuli
- 4 kpl munaa
- ½ dl maitoa
- 1 ripaus valkopippuria
- 1 ripaus suolaa
- noin 50 g emmentaljuustoraastetta
Valmistusohje
Espanjalainen munakas valmistuu näin helposti:
1. Espanjalainen munakas saa täytteekseen perunaa. Kuori ja kuutioi perunat. Silppua sipuli. Leikkaa pekoni silpuksi.
2. Paista pekoni pannussa. Lisää perunakuutiot ja silputtu sipuli.
3. Sekoita munakasseos ja kaada se pannuun. Liikuttele munakasmassaa kunnes se hyytyy. Ripottele espanjalaisen munakkaan päälle juustoraaste ja anna sen sulaa.
Lue myös: Osaatko valmistaa munakkaan? Näin onnistut varmasti – katso 5 parasta ohjetta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Marokkolainen munakas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Espanjalainen munakas