Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Espanjalainen munakas

Espanjalainen munakas syntyy edellispäivän tähteeksi jääneistä perunoista, kananmunista ja mausteista. Saat munakkaasta astetta tuhdimman, kun lisäät joukkoon pekonia tai savukassleria.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Espanjalainen munakas:

  • 4-6 kpl keitettyä perunaa
  • noin 50 g pekonia
  • tai savukasleria
  • 1 tai muutama kpl sipuli
  • 1 kpl kevätsipuli
  • 4 kpl munaa
  • ½ dl maitoa
  • 1 ripaus valkopippuria
  • 1 ripaus suolaa
  • noin 50 g emmentaljuustoraastetta

Valmistusohje

Espanjalainen munakas valmistuu näin helposti:

1. Espanjalainen munakas saa täytteekseen perunaa. Kuori ja kuutioi perunat. Silppua sipuli. Leikkaa pekoni silpuksi.

2. Paista pekoni pannussa. Lisää perunakuutiot ja silputtu sipuli.

3. Sekoita munakasseos ja kaada se pannuun. Liikuttele munakasmassaa kunnes se hyytyy. Ripottele espanjalaisen munakkaan päälle juustoraaste ja anna sen sulaa.

Lue myös: Osaatko valmistaa munakkaan? Näin onnistut varmasti – katso 5 parasta ohjetta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Marokkolainen munakas

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Espanjalainen munakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.