Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Espanjalainen uunimunakas

Espanjalainen uunimunakas eli espanjalainen pyttipannu. Eiliset perunat muuntuvat pekonilla, kasviksilla ja juustokuorrutuksella lihotettuina ruokaisaksi munakkaaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Espanjalainen uunimunakas:

  • 4-6 kpl keitettyä perunaa
  • muutama kpl kevätsipuli tai pala purjoa
  • öljyä
  • 150 g pekonia
  • 200 g pakastevihanneksia (tomaattisalsa, maissi-herne-paprika tms.)
  • (muutama säilötty punainen chili)

Munakasseos:

  • 4 kpl munaa
  • ½ dl vettä
  • 1 ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • basilikaa tai oreganoa
  • 100 g juustoraastetta pinnalle

Valmistusohje

Espanjalainen uunimunakas valmistuu näin helposti:

Espanjalainen uunimunakas on tuhti aamiainen ja täyteläinen lounas tai iltapala.

  1. Kuori ja kuutioi perunat. Silppua sipuli ja saksi pekoni suikaleiksi. Voitele uunivuoka tai suurehko uuninkestävä paistinpannu öljyllä. Levitä perunakuutiot, sipulisilppu ja pekonisuikaleet pannuun ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita munakasseos. Kaada pakastevihannekset ja munakas perunoiden päälle. Peitä pinta juustoraasteella. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt. Tarjoa espanjalainen uunimunakas raikkaan vihersalaatin kanssa.

Lue myös: Pyöräytä maukas pyttipannu tai munakas – katso 5 herkullista ohjetta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Aamiaismunakas


Kommentoi

Kommentoi juttua: Espanjalainen uunimunakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.