
Espanjalainen uunimunakas
Espanjalainen uunimunakas eli espanjalainen pyttipannu. Eiliset perunat muuntuvat pekonilla, kasviksilla ja juustokuorrutuksella lihotettuina ruokaisaksi munakkaaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Espanjalainen uunimunakas:
- 4-6 kpl keitettyä perunaa
- muutama kpl kevätsipuli tai pala purjoa
- öljyä
- 150 g pekonia
- 200 g pakastevihanneksia (tomaattisalsa, maissi-herne-paprika tms.)
- (muutama säilötty punainen chili)
Munakasseos:
- 4 kpl munaa
- ½ dl vettä
- 1 ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
- basilikaa tai oreganoa
- 100 g juustoraastetta pinnalle
Valmistusohje
Espanjalainen uunimunakas valmistuu näin helposti:
Espanjalainen uunimunakas on tuhti aamiainen ja täyteläinen lounas tai iltapala.
- Kuori ja kuutioi perunat. Silppua sipuli ja saksi pekoni suikaleiksi. Voitele uunivuoka tai suurehko uuninkestävä paistinpannu öljyllä. Levitä perunakuutiot, sipulisilppu ja pekonisuikaleet pannuun ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Sekoita munakasseos. Kaada pakastevihannekset ja munakas perunoiden päälle. Peitä pinta juustoraasteella. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt. Tarjoa espanjalainen uunimunakas raikkaan vihersalaatin kanssa.
Lue myös: Pyöräytä maukas pyttipannu tai munakas – katso 5 herkullista ohjetta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Aamiaismunakas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Espanjalainen uunimunakas