espanjalaiset aamiaisleivät Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Espanjalaiset aamiaisleivät

Espanjalaiset aamiaisleivät maustetaan paistetulla chorizo-raakamakkaralla ja kananmunalla ja viimeistellään oliivisilpulla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Espanjalaiset aamiaisleivät

  • 4 raakamakkaraa (esim. chorizo)
  • 4 kananmunaa
  • 2 tomaattia
  • ¾ dl oliiveja
  • 4 viipaletta briossileipää
  • ¾ dl majoneesia
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 4 rkl rucolaa

Valmistusohje

Espanjalaiset aamiaisleivät tehdään helposti näin:

1. Paista neljä raakamakkaraa kypsiksi tilkassa öljyä. Paista neljä kananmunaa. Viipaloi kaksi tomaattia ja silppua 3/4 desilitraa oliiveja.

2. Sekoita 3/4 desilitraa majoneesia ja kaksi teelusikallista dijoninsinappia. Paahda neljä briossileipäviipaletta ja sipaise niille sinapilla maustettua majoneesia.

3. Laita tomaattiviipaleet, munat ja makkarat leipien päälle. Ripottele pinnalle oliivisilppua ja neljä rukalusikallista rucolaa. Pyöräytä pinnalle mustapippuria ja tarjoa espanjalaiset aamiaisleivät heti.

Vinkki! Leivo itse maukas briossileipä, katso helppo ohje.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2022.

Lue myös: Briossi on paras hampurilaissämpylä – leivo täydelliset briossit helpolla ohjeella!

Lue myös Anna.fi: Pino pannareita tai trendikäs aamupalapelti? Hemmottele äitiä ihanalla brunssilla – kokosimme reseptit ja ideat äitienpäivän aamupalalle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Espanjalaiset aamiaisleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.