Voit paistaa churrot myös seuraavana päivänä aamupalalle tai brunssille. Säilytä taikina yön yli kylmässä. Dippaa churroja tuhtiin suklaakastikkeeseen.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30 annosta
Kasvis
Ainekset
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
100 g
voita
2 dl
vettä
3
kananmunaa
Paistamiseen
½-1 l
rypsiöljyä
Kuorrutus
2-3 tl
jauhettua kanelia
2 dl
sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita vehnäjauhot, sokerit ja suola keskenään. Laita kattilaan voi ja vesi ja anna kiehahtaa niin, että voi sulaa. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen, jotta taikinasta muodostuu pallo. Ota pois levyltä. Anna hiukan jäähtyä.
2. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa noin 180-asteiseksi. Pidä kattilan kantta lähettyvillä, jotta saat tukahdettua öljyn.
4. Pursota haluamasi muotoisia churroja, katkaise taikina saksilla. Paista molemmin puolin kullanruskeiksi miedolla lämmöllä, jotta churrot ehtivät kypsyä. Paista vain muutama kerrallaan. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Pyöritä kuumana kaneli- sokeriseoksessa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Espanjalaiset churrot-munkkitangot