Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Espanjalaiset churrot-munkkitangot

Voit paistaa churrot myös seuraavana päivänä aamupalalle tai brunssille. Säilytä taikina yön yli kylmässä. Dippaa churroja tuhtiin suklaakastikkeeseen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g voita
  • 2 dl vettä
  • 3 kananmunaa

Paistamiseen

  • ½-1 l rypsiöljyä

Kuorrutus

  • 2-3 tl jauhettua kanelia
  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhot, sokerit ja suola keskenään. Laita kattilaan voi ja vesi ja anna kiehahtaa niin, että voi sulaa. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen, jotta taikinasta muodostuu pallo. Ota pois levyltä. Anna hiukan jäähtyä. 2. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.

3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa noin 180-asteiseksi. Pidä kattilan kantta lähettyvillä, jotta saat tukahdettua öljyn.

4. Pursota haluamasi muotoisia churroja, katkaise taikina saksilla. Paista molemmin puolin kullanruskeiksi miedolla lämmöllä, jotta churrot ehtivät kypsyä. Paista vain muutama kerrallaan. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Pyöritä kuumana kaneli- sokeriseoksessa.

Tarjoa churrot suklaadipin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/2017.

Kokeile myös näitä churroja:

andalusialaiset churrot

Andalusialaiset churrot

churrot

Churrot

Churro vohveli

Churrovohvelit

Ruoka.fi: Kanelimunkkitikut ja amarettokastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Espanjalaiset churrot-munkkitangot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.