Espresso-broileriburritot
Burritot kätkevät sisälleen espressolle vivahtavan broileritäytteen. Espresso tuo yllättävää vaihtelua helppoon tortillaherkkuun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 4 isoa vehnätortillaa
Espresso-broileritäyte
- 1 dl tummaa pikariisiä
- 4 broilerin fileetä
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1 prk (285/170 g) esikeitettyjä mustapapuja
- 1 dl salsakastiketta
- pari palaa tummaa suklaata rouhittuna
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl oreganoa
LISÄKSI
- cheddarjuustoraastetta
Valmistusohje
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta huolellisesti. Paloittele broilerinfileet. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda broilerit pannulla kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa joukkoon vielä sipulit ja kääntele, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
2. Huuhtele ja valuta pavut lävikössä. Lisää pavut pannulle salsakastikkeen, rouhitun suklaan, tomaattisoseen ja pikakahvijauheen kanssa. Kiehauta ja sekoita kastike. Mausta sokerilla, suolalla ja oreganolla. Lisää kastikkeeseen riisit ja sekoita täyteainekset.
3. Jaa broileritäyte tortillaletuille ja raasta pinnalle cheddarjuustoa. Kääri tortillat rullalle ja nosta vieriviereen uunivuokaan. Lämmitä burritoja 225-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia.
Kokeile myös muita mokkareseptejä:
Espresso rub-possua Karitsan potkaa ja mokkakastiketta Kahvijäätelöä ja espressogranolaa Mokka-suklaa -suukot Ruoka.fi: Suklaa-mokkatorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Espresso-broileriburritot
25 dl suklaata? :O
Suklaan määrä ohjeessa on korjattu. Pahoittelemme virhettä.