Reseptit
4
Kiitos

Espresso-broileriburritot

Burritot kätkevät sisälleen espressolle vivahtavan broileritäytteen. Espresso tuo yllättävää vaihtelua helppoon tortillaherkkuun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 isoa vehnätortillaa

Espresso-broileritäyte

1 dl tummaa pikariisiä
4 broilerin fileetä
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 prk (285/170 g) esikeitettyjä mustapapuja
1 dl salsakastiketta
pari palaa tummaa suklaata rouhittuna
2 rkl tomaattisosetta
1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)
1 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
1 tl oreganoa

LISÄKSI

cheddarjuustoraastetta

Valmistusohje

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta huolellisesti. Paloittele broilerinfileet. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda broilerit pannulla kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa joukkoon vielä sipulit ja kääntele, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

2. Huuhtele ja valuta pavut lävikössä. Lisää pavut pannulle salsakastikkeen, rouhitun suklaan, tomaattisoseen ja pikakahvijauheen kanssa. Kiehauta ja sekoita kastike. Mausta sokerilla, suolalla ja oreganolla. Lisää kastikkeeseen riisit ja sekoita täyteainekset.

3. Jaa broileritäyte tortillaletuille ja raasta pinnalle cheddarjuustoa. Kääri tortillat rullalle ja nosta vieriviereen uunivuokaan. Lämmitä burritoja 225-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia.

Kokeile myös muita mokkareseptejä:

Espresso rub-possua
Karitsan potkaa ja mokkakastiketta
Kahvijäätelöä ja espressogranolaa
Mokka-suklaa -suukot
Ruoka.fi: Suklaa-mokkatorttu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Espresso-broileriburritot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X