Espresso rub-possua
Esprosso rub-possu on ylikypsää possua, joka on saanut ylleen kahvilla ryyditetyn kuivamausteen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 1,5 kg porsaan niskaa
KEITINLIEMI
- 5 l vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 ½ rkl sokeria
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 2 tähtianista
- 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)
RUB-MAUSTESEOS
- 1 ½ tl hienoa merisuolaa
- 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)
- 1 rkl valkosipulijauhetta
- 1 ½ tl timjamia
- 1 tl vastarouhittua mustapippuria
- ¼ tl savupaprikajauhetta
GLASEERAUSLIEMI
- 1 dl keitinlientä
- ½ dl ruokokidesokeria
- 2 rkl soijakastiketta
Valmistusohje
1. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Kiehauta vesi katti- lassa. Lisää liha kattilaan ja kuori vaahtoa pinnalta niin kauan, kun- nes sitä muodostuu. Lisää kattilaan kaikki mausteet. Keitä lihaa kaksi tuntia. Lisää vettä tarvittaessa niin, että liha peittyy liemeen kokonaan.
2. Sekoita mausteseoksen ainekset. Nosta liha kattilasta uunivuokaan. Hiero lämpimän lihan pintaan mausteseos.
3. Paahda lihaa 250-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Siivilöi keitinliemi ja mittaa osa glasee- rauskastikkeeseen kattilaan. Lisää joukkoon ruokokidesokeri ja soija. Kiehauta ainekset ja valuta kuuman lihan päälle. Viipaloi ja nosta liha tarjoiluvadille.
Kokeile myös muita mokkareseptejä: Espresso-broileriburritot Karitsan potkaa ja mokkakastiketta Irish Coffee -kahvileivokset Kahvijäätelöä ja espressogranolaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Espresso rub-possua