Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Espressopannacotta ja paahdetut päärynät

Espresso-pannacotta yhdessä lämpimien paahdettujen päärynöiden kanssa on täydellinen lopetus aterialle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Espresso-pannacotta

  • 4 liivatelehteä
  • 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 rkl espresso pikakahvijauhetta (esim. Nescafe Azera)
  • 4 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Paahdetut päärynät

  • 2 isoa päärynää
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl voita
  • (1 rkl konjakkia tai brandya)

Kahvipöly

  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 rkl espresso pikakahvijauhetta (esim. Nescafe Azera)

Valmistusohje

Espresso-pannacotta eli kahvipannacotta valmistuu helposti näin:

1. Nosta liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Kiehauta kerma, maito, kahvijauhe ja sokeri. Liota liivatteet kuumaan liemeen ja mausta seos vaniljasokerilla. Sekoita ja annostele kermaseos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai mieluiten yön yli.

2. Kuori ja paloittele päärynät. Kuumenna pannulla sokeri ja voi sekä lisää joukkoon päärynät. Paista päärynöitä keskilämmöllä muutama minuutti, jotta päärynät saavat hieman väriä. Lisää joukkoon halutessasi alkoholi ja kiehauta liemi. Anna päärynöiden jäähtyä hieman.

3. Sekoita tomusokeri ja pikakahvijauhe. Annostele hyytyneiden jälkiruokien pinnalle hieman lämpimät päärynät ja viimeistele espresso-pannacotta siivilöimällä pinnalle kahvipölyä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/2017.

Maista myös näitä kahvin makuisia jälkiruokia:

cold brew -affogato

Cold Brew affogato

suklaa-mokkabrulée

Suklaa-mokkabrûlée

kahvijäätelöä ja espressogranolaa

Kahvijäätelöä ja espressogranolaa

Anna.fi: Espressobrûlée


Kommentoi

Kommentoi juttua: Espressopannacotta ja paahdetut päärynät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.