Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Etikkaliemessä kypsennetyt silakkafileet

Etikkaliemessä kypsennetyt silakkafileet tarjotaan kermaviilihunnutettuina. Juhlava herkku silakoista!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä

etikkaliemi

  • 4 dl jääkylmää vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rakuunaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

Etikkaliemessä kypsennetyt silakkafileet tehdään näin:

1. Poista silakoista selkäranka ja nahka. Puolita fileet pituussuunnassa ja laita kypsymään yön yli etikkaliemessä jääkaapissa. Siivilöi etikkaliemi pois, ja jätä silakat valumaan lävikköön.

2. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset sekaisin. Lisää joukkoon silakkafileet. Anna maustua peitettynä yön yli tai vähintään 4 tuntia. Koristele tuoreella rakuunalla ja chiliviipaleilla.

Tarjoa silakoita joulupöydässä. Tässä herkullisia ohjeita:

piparjuurisilakat

Piparjuurisilakat

sinappiset smetanasilakat

Sinappiset smetanasilakat

silakat

Kermaiset wasabisilakat

Ruoka.fi: Valkosipulisilakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Etikkaliemessä kypsennetyt silakkafileet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.