
Etikkasienet
Pikkuiset, vasta nousseet rouskut ja kantarellit ovat suloisia kuin vauvat. Kantarellit ja tatit maistuvat hyviltä etikkaliemeen säilöttyinä. Säilö kauneimmista muutama sienitölkki lahjaksi tai juhla-aterialle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 l nuoria kantarelleja tai muita pieniä sieniä
- 1 sipuli
- rakuunan oksia
liemi:
- 2 dl valkoviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä lastuina
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 10 valkopippuria
- 1 rkl karkeaa suolaa
Valmistusohje
Etikkasienet valmistetaan näin:
- Perkaa ja puhdista sienet.
- Kuori ja silppua sipuli.
- Kiehauta liemen ainekset. Lisää sienet ja sipulisilppu liemeen. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja jaa säilyke pieniin lasitölkkeihin. Sujauta joukkoon rakuunan oksia.
- Sulje sienipurkkien kannet ja anna jäähtyä.
- Säilytä etikkasienet kylmässä.
Lue myös: Sesongin herkku kantarelli taipuu moneen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Etikkasienet