Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Eton mess -marenkijälkiruoka

Eton mess on perinteinen englantilainen jälkiruoka, joka koostuu vatka­tusta kermasta, marjoista ja marengista. Täydellinen kesäjälkiruoka on helppo ja nopeatekoinen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Eton mess -marenkijälkiruoka:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • ¼ tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
  • 200 g valmiita gluteenittomia marenkeja
  • 1 l mansikoita, mustikoita, karhunvatukoita ja kirsikoita
  • 2 dl kuningatarhilloa

Valmistusohje

Eton mess -marenkijälkiruoka tehdään helposti näin:

1. Vatkaa 3 dl kuohukermaa löysäksi vaahdoksi. Lisää 250 g maitorahkaa ja lisää 2 rkl tomusokeria sekä 1⁄4 tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet. Jatka vatkausta, kunnes ainekset ovat kuohkeaa vaahtoa.

2. Murusta puolet 100 g valmiita gluteenittomia marenkeja tarjoiluastiaan. Pilko päälle mansikoita, lisää osa mustikoista, karhunvatukoista ja kirsikoista. Lusikoi sinne tänne kerma-rahkaa ja kuningatarhilloa.

3. Lisää loput eli 100 g marenkeja murustettuna, marjat, kuningatarhilloa ja kerma-rahkavaahto. Tarjoile heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/19.

Lue myös: Kesän helpoimmat leivonnaiset – nämä teet ilman uunia!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Eton mess -marenkijälkiruoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.