Reseptit
alle 30 min
8

Eton mess -marenkijälkiruoka

Eton mess on perinteinen englantilainen jälkiruoka, joka koostuu vatka­tusta kermasta, marjoista ja marengista. Täydellinen kesäjälkiruoka on helppo ja nopeatekoinen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Eton mess -marenkijälkiruoka:

3 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl tomusokeria
1/4 tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
200 g valmiita gluteenittomia marenkeja
1 l mansikoita, mustikoita, karhunvatukoita ja kirsikoita
2 dl kuningatarhilloa

Valmistusohje

1. Vatkaa 3 dl kuohukermaa löysäksi vaahdoksi. Lisää 250 g maitorahkaa ja lisää 2 rkl tomusokeria sekä 1⁄4 tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet. Jatka vatkausta, kunnes ainekset ovat kuohkeaa vaahtoa.

2. Murusta puolet 100 g valmiita gluteenittomia marenkeja tarjoiluastiaan. Pilko päälle mansikoita, lisää osa mustikoista, karhunvatukoista ja kirsikoista. Lusikoi sinne tänne kerma-rahkaa ja kuningatarhilloa.

3. Lisää loput eli 100 g marenkeja murustettuna, marjat, kuningatarhilloa ja kerma-rahkavaahto. Tarjoile heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/19.

Lue myös: Kesän helpoimmat leivonnaiset – nämä teet ilman uunia!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Eton mess -marenkijälkiruoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X