Evässalaatti
Evässalaatti pakataan lasipurkkiin, josta se on helppo syödä. Pelkkä haarukka riittää. Ruokaisaan salaattiin voi käyttää kikherneitä tai härkäpapuja sekä keitettyä täysjyväviljaa, riisiä tai ohraa. Paprikasta surautettu kastike kruunaa kokonaisuuden.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Evässalaatti:
- 1 ½ dl 4-viljan ateriajyviä (Myllärin)
- 2 porkkanaa
- 2 avokadoa
- ½ limetin mehu
- 1 kesäkurpitsa
- 1 ruukku romainesalaattia
- 1 prk (310/265 g) esikeitettyjä kikherneitä
Paprikakastike
- 1 punainen paprika
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl basilikaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 5 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Evässalaatti tehdään helposti näin:
1. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Paloittele avokadot ja purista niiden päälle limetinmehu. Viipaloi kesäkurpitsa.
2. Valmista kastike. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota ja paloittele. Kuori ja paloittele sipulit. Nosta kastikeainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
3. Hienonna salaatti ja valuta kikherneet. Kokoa salaatit kannellisiin lasipurkkeihin. Valuta ensin kastike pohjalle. Lusikoi ainekset kerroksittain purkkiin. Sulje kannet huolella.
Kokeile myös muita kevyitä salaatteja: Kasvis-nuudelisalaatti Kaali-pähkinäcaesar Lämmin kesäsalaatti Ruoka.fi: Halloumi-fenkolisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Evässalaatti