Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Falafelbruschetat ja palsternakkakreemi

Erilaiset pikkusyötävät, kuten esimerkiksi falafel­bruschetat uppoa­vat nopeasti vierai­den suihin. Leivät sopivat täydellisesti illanistujaisten tarjottaviksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Falafelbruschettat:

  • 1 seka­- tai ciabattaleipä
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 rkl yrttimausteseosta
  • 1 ps (200 g) valmiita falafelpyöryköitä

Palsternakkakreemi:

  • 400 g palsternakkaa
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl mantelijuomaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Koristeeksi:

  • rucolanversoja

Valmistusohje

1. Valmista ensin palsternakkakreemi. Kuori ja paloittele palsternakat ja sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä kattilan pohjalla noin 5 minuuttia välillä ravistaen. Kaada joukkoon mantelijuoma, vesi ja suola. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes palsternakat ovat täysin pehmeitä. Siivilöi kasvikset ja soseuta. Jäähdytä sose.

2. Viipaloi leivät ja sekoita kulhossa voi, hunaja ja yrttimauste. Sivele tahnaa leiville ja paahda 225-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.

3. Lämmitä falafelpyörykät mikrossa tai pannulla kevyesti paistaen. Jaa leiville palsternakkakreemiä ja nosta päälle lämmin falafelpyörykkä. Nosta päälle nokare myös palsternakkakreemiä ja koristele rucolanversoilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/18.

Lisää bruschettoja juhlatarjottaviksi:

tomaatti-fetabruschettat

Tomaatti-fetabruschetta

vuohenjuustobruschetat

Vuohenjuustobruschettat

vuohenjuusto_karpalocrostinit

Vuohenjuusto-karpalocrostinit

Anna.fi: Vadelma-kinkkubruschettat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Falafelbruschetat ja palsternakkakreemi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.