Reseptit

Farmarin keitto pistoutahnalla

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 3 perunaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 laakerinlehti
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 prk (285 / 170 g) esikeitettyjä valkoisia papuja
  • ½ vihreä kesäkurpitsa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Pistou- eli basilikatahna

  • 1 ruukku basilikaa
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Farmarin keitto pistoutahnalla

1. Valmista ensin pistoutahna. Hienonna basilikat tehosekoittimessa karkeaksi. Lisää parmesaani ja valkosipuli. Anna koneen käydä vielä muutama kierros niin, että ainekset jäävät rouheisiksi. Sekoita joukkoon lusikalla oliiviöljy ja sitruunamehu. Anna tahnan maustua keiton teon ajan.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat, juuriselleri ja perunat. Lisää kattilaan öljy ja pehmennä sipuleita hetki. Lisää joukkoon juurekset ja kääntele muutama minuutti.

3. Lisää kattilaan kuuma kasvisliemi, laakerinlehti ja anna kiehua 10 minuuttia. Huuhtele ja valuta pavut ja lisää kattilaan paloiteltujen papujen ja kesäkurpitsan kanssa. Anna keiton kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile keitto basilikatahnan kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Farmarin keitto pistoutahnalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.