Reseptit
yli 60 min
14
Kiitos

Farmors Cafen Porkkanakakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 dl porkkanaraastetta
4 munaa
4 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl ruokaöljyä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia

kuorrutus:

200 g Philadelphia-juustoa
0.5 dl pehmeää voita tai juoksevaa margariinia
5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
kehä- tai kranssinkukkia

Valmistusohje

 

  1. Raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja öljy. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita ne muna-porkkanaseoksen kanssa taikinaksi. Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm:n voideltuun irtopohjavuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa reilu tunti.
  2. Jäähdytä kakku kunnolla.
  3. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä seos kakun päälle. Koristele syötävillä kehä- tai krassinkukilla. Viimeistele reunat tomusokerilla. Saat halutessasi kuorrutuksesta vaaleanpunaista korvaamalla 1/2 dl tavallista tomusokeria mansikanmakuisella tomusokerilla tai lisäämällä ripauksen punaista karamelliväriä.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Farmors Cafen Porkkanakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X