
Feta-lihapullat
Feta-lihapullat vievät makumatkalle Kreikkaan. Hyviä lihapullaohjeita ei voi olla koskaan liikaa! Fetajuustolla saa helposti ja vaivattomasti lihapulliin uuden säväyksen. Karitsanjauhelihaan tehdyt, mintulla maustetut lihapullat tarjotaan viininlehtikääryleiden ja tomaattisten voipapujen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Feta-lihapullat
- 400 g karitsanjauhelihaa
- 1 punasipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl kuivattua minttua
- 150 g fetajuustoa
- ¼ rouhittua mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
Feta-lihapullat, paistaminen
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Feta-lihapullat tehdään helposti näin:
- Ota 400 grammaa karitsan jauhelihaa pari tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.
- Hienonna yksi punasipuli ja neljä valkosipulinkynttä hienonhienoksi.
- Yhdistä kaikki ainekset eli hienonnetut sipulit, jauheliha sekä kaksi ruokalusikallista kuivattua minttua, 150 grammaa fetajuustoa, 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria, puoli teelusikallista suolaa ja kaksi kananmunaa kulhossa ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Kostuta kädet ja muotoile pieniä lihapullia.
- Paista feta-lihapullat pannulla kuumassa oliiviöljyssä pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Nosta uunivuokaan ja jatka kypsennystä uunissa 180 asteessa noin kymmenen minuuttia.
- Feta-lihapullat maistuvat sellaisenaan lämpiminä tai kylminä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2021.
Lue myös: Uskoisitko, että lihapullatkin voi tehdä näin monella tavalla? Katso 10 ohjetta
Lue myös Anna.fi: Mehevät lihapullat viidellä tavalla – lihapullien ystävän herkkureseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Feta-lihapullat