Feta-parsakaalipiirakka
Feta-parsakaalipiirakka valmistuu mutkia oikoen. Kaupan valmispohja helpottaa ja nopeuttaa leivontaa. Suolainen piirakka ei voisi olla enää helpompi tehdä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 9 annosta
- Kasvis
Ainekset
Feta-parsakaalipiirakka, pohja
- 1 pkt (400 g) piirakkataikinaa (pakaste)
Feta-parsakaalipiirakka, täyte
- 150 g varsiparsakaalia tai tavallista parsakaalia
- 4 rkl ranskankermaa
- 4 rkl raastettua parmesaania
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1/3 tl mustapippuria myllystä
- 200 g fetajuustoa
- 3 rkl pinjansiemeniä
- 2 tl juoksevaa hunajaa
Feta-parsakaalipiirakka, voitelu
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Feta-parsakaalipiirakka leivotaan helposti näin:
- Sulata yksi pakastepiirakkataikina. Kauli se jauhoteulla pöydällä hieman ohuemmaksi suorakaiteeksi. Taputtele se leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin tai suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Leikkaa 150 grammaa broccolineja tarvittaessa pitkittäin puoliksi tai leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.
- Levitä neljä ruokalusikallista ranskankerma pohjalle. Ripottele päälle neljä ruokalusikallista raastettua parmesaanijuustoa ja asettele broccolinit. Valuta pinnalle yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä. Ripottele päälle puoli teelusikallista suolaa ja 1/3 teelusikallinen pippuria.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on melkein kypsä. Ripottele päälle 200 grammaa fetajuustoa ja kolme ruokalusikallista pinjansiemeniä. Laita takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi.
- Viimeistele feta-parsakaalipiirakka hunajalla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2020.
Lue myös: 4 x pellillinen suolaista piirakkaa
Lue myös Anna.fi: Rukiinen feta-pinaattipiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Feta-parsakaalipiirakka