Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Feta-parsakaalipiirakka

Feta-parsakaalipiirakka valmistuu mutkia oikoen. Kaupan valmispohja helpottaa ja nopeuttaa leivontaa. Suolainen piirakka ei voisi olla enää helpompi tehdä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

Feta-parsakaalipiirakka, pohja

  • 1 pkt (400 g) piirakkataikinaa (pakaste)

Feta-parsakaalipiirakka, täyte

  • 150 g varsiparsakaalia tai tavallista parsakaalia
  • 4 rkl ranskankermaa
  • 4 rkl raastettua parmesaania
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1/3 tl mustapippuria myllystä
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 2 tl juoksevaa hunajaa

Feta-parsakaalipiirakka, voitelu

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Feta-parsakaalipiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Sulata yksi pakastepiirakkataikina. Kauli se jauhoteulla pöydällä hieman ohuemmaksi suorakaiteeksi. Taputtele se leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin tai suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  2. Leikkaa 150 grammaa broccolineja tarvittaessa pitkittäin puoliksi tai leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.
  3. Levitä neljä ruokalusikallista ranskankerma pohjalle. Ripottele päälle neljä ruokalusikallista raastettua parmesaanijuustoa ja asettele broccolinit. Valuta pinnalle yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä. Ripottele päälle puoli teelusikallista suolaa ja 1/3 teelusikallinen pippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on melkein kypsä. Ripottele päälle 200 grammaa  fetajuustoa ja kolme ruokalusikallista pinjansiemeniä. Laita takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi.
  5. Viimeistele feta-parsakaalipiirakka hunajalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2020.

Lue myös: 4 x pellillinen suolaista piirakkaa

Lue myös Anna.fi: Rukiinen feta-pinaattipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Feta-parsakaalipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.