Feta-pastasalaatti
Feta-pastasalaatti viimeistellään maukkaalla marinadimaisella kastikkeella. Ohje on neljälle hengelle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Feta-pastasalaatti
- 1 prk (200 g) fetajuustokuutioita (kevyt)
- 250 g tummaa pastaa tai tummia makaroneja
- 1 ruukku jääsalaattia
- 1 punasipuli
- 1 rasia (250 g) kirsikka- tai miniluumutomaatteja
kastike:
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl sinappia
- ripaus sokeria
- ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Feta-pastasalaatti syntyy näin helposti. Aloita makaroneista. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä. 2. Valuta fetajuustokuutiot. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit tai lohko miniluumutomaatit. Kääntele fetajuustokuutiot ja kasvikset pastan joukkoon. 3. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita kaikki ainekset kulhoon tai pieneen lasipurkkiin ja sekoita kunnolla. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. Feta-pastasalaatti saa maustua hetken ennen tarjoamista.
Katso myös: Välimeren pastasalaatti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Feta-hernesalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Feta-pastasalaatti